fredag 16 maj 2014

Silly season DIF: Jakobs och Hagelin ut - Trukhno in

(Jens Jakobs återvänder till Leksand. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Så är det då klart att Jens Jakobs och Joakim Hagelin återvänder till de klubbar som Djurgården lånade in dem från. Synd, på båda och inte minst synd på Jakobs.

Jag vet inte varför men jag antar att det finns en prislapp och att DIF inte är beredd att betala den.


Betala gör man däremot för Vjatjeslav Trukhno. Jag är lite osäker på hur han håller i SHL men han stack ut - på ett positivt sätt - redan när han var i Asplöven. Då som ett udda fynd på spelarmarknaden.

Luleå plockade upp Trukhno som nu alltså hamnar i DIF. Jag har inte sett Luleå så mycket i vinter att jag kan sätta ett rättvist betyg på hur han klarat sig i SHL men ser man endast på statistiken så imponerar så klart inte sex assist och en istid runt nio minuter par match för en spelare som nu presenteras som "offensiv forward"

Det står för visso i pressmeddelandet att det finns en klar utvecklingspotential i honom och det kan jag definitivt hålla med om utifrån det jag såg honom prestera i Asplöven. Samtidigt så är han 27 år så det är ingen "ung talang" vi snackar om. Det är leverera här och nu som gäller och det kommer bli intressant att se vad han kan göra om - eller när får man väl anta - han nu får mer istid än i Luleå och mer kommer upp i samma förtroende som han fick i Luleå.

5 kommentarer:

Sotarn sa...

Två saker man kan fråga sig, gick vi up eller ner en serie och hur kan vi ha mindre pengar än i fjol?

Pluggen sa...

Jag måste hålla med Sotarn, man släpper Johner, Jakobs och Hagelin, (Jakobs och Hagelin kanske inte var möjliga att värva) för att värva Trukhno?!? Statistiken är ju inte lysande om man säger så... Förövrigt så undrar jag om han har så stor utvecklingspotential med tanke på åldern, det borde ha kommit redan.. Jag hoppas att an var BILLIG! Annars, bäst som vanligt!

Marie Hallman sa...

Sotarn: Var har du sett något uttalande om mindre pengar? När jag pratade med Karel (sist i podavsnittet DIF firar) så sa han att de skulle gå ut försiktigt men förhoppningsvis vara "tillbaka, om två år, på samma nivå som när vi åkte ur"
Det året hade man väl 35-40 miljoner i spelarbudget. Senaste säsongen låg det mellan 10-15 då 20 borde de väl ha i alla fall?!

Pluggen: Tack!!! När det gäller Jakobs och Hagelin så vill väl LIF och LHC ha fett betalt för att släppa så det kan ju sätta käppar hjulen.
Det är nog inte så att man släpper dem för att värva Trukhno är nog mer att han är billig, utvecklingsbar (hoppas dem) och därför ett potentiellt fynd.
Håller med dig om åldern, måste leverera direkt annars har man köpt grisen i säcken.

Sotarn sa...

Jag var ironisk:), vi skulle behöva dom där 6 miljonerna nu.

Marie Hallman sa...

Sotarn: ja förmodligen!