söndag 18 maj 2014

Hockey-VM. En poäng mot Kanada som borde ha varit tre

(Förlust i förlängningen för Tre Kronor mot Kanada. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Sverige var hetast i första halvan av matchen. Det väckte (tyvärr) Kanada som när de väl triggades igång och började sniffa segervittring blev så där jobbigt ettriga och intensiva som Kanada är när humöret är som det ska.

I förlängningen kändes det 50/50 men - också typiskt Kanada - så vändes ett två mot ett läge för Sverige till kontring och två mot en för Lönnlöven och då sket det sig. 3-2 av Ryan Ellis och endast en pinne till Sverige som därmed passerades av Kanada i tabellen.


Det kan ge Tre Kronor värsta tänkbara motståndare = Ryssland i semifinalen - om Sverige nu tar sig dit.
Både Sverige och Kanada står förvisso på femton pinnar men har man lika poäng efter sista matchen så är det inbördes möte som gäller. Inte bra.

Plus mot Lönnlöven:
Dick Axelsson - gjorde en kanonmatch. Att han har talang är ju ingen hemlighet men han har genom åren inte gjort sig själv rättvisa särskilt ofta men som han gjorde det idag. Riktigt bra! Både fint tekniskt spel och bra fysiskt hemjobb. Snyggt Dick!

Joakim Lindström och Linus Klasen gjorde varsitt fint mål och Anders Nilsson var riktigt, riktigt bra igen. Visst, han säljer sig lite billigt på Kanadas segermål men det är också ett jobbigt läge när de kommer två mot en och han inte får riktigt den hjälp han ska ha framför sig heller i det läget.

Anders Nilsson tog dessutom en straff i början av matchen. Huberdeau försökte sig på en Foppastraff/ Kenta Nilsson fint och Nilsson gick först på den men hann kasta sig tillbaka, slå till klubbladet med näven och styra pucken preciiiiiis utanför ena stolpen.

Vid ett av målen som han släppte in hade Nilsson dessutom maximal otur då pucken rundar axeln och liksom rullar ner för ryggen på honom. Inte lätt att vara gummimannen och ta pucken där.

Mikael Backlund gjorde inga mål men var bra igen. Riktigt bra. Fortsätter visa vägen.

På minusfronten är ju det gigantiska minuset att Joakim Lindström klev av under matchen. TV 4 fick aldrig ur klubbledningen vad som hade hänt men något har ju hänt annars kliver han inte av. Bara hålla tummarna för att det var en släng av den där magsjukan eller något.

Nästa match spelas redan i morgon måndag, sedan är gruppspelet klart för Sveriges del. Kvartsfinalerna - och dit tar vi oss utan tvekan, inleds sedan på torsdag. Den stora frågan där är ju vilka Tre Kronor får möta.

Finland förlorade mot USA och i skrivande stund är det Lettland eller Vitryssland som ser ut att bli motståndare i kvarten (de har när jag skriver detta även en match färre spelad än Lejonen).

Det går rejält risigt för Finland faktiskt och är just nu utanför slutspelet. Märkligt. Men, vi får se, inget är klart än.


Inga kommentarer: