måndag 19 maj 2014

VM: Femetta mot Italien och en och annan islossning

(Linus Klasen spelade fram tilL fyra av Sveriges fem mål. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Italien är ju en sån där match som … ja. Tre Kronor ska bara vinna. Typ. Och det gjorde Sverige också, 5-1 blev det.

Gustav Nyquist slog an tonen med 1-0 efter 48 sekunder.


Italien kvitterade, faktiskt, halvvägs in i andra och skotten i första landade på jämna 10-12.
Men sedan.

Well. Det var inte så att pulsen rusade direkt. Sverige vann skotten i andra med 15-1 och i tredje med 13-0. Ja ni hör ju själva. 11-40 blev det i skott till slut och därmed en rätt lugn kväll för Joacim Eriksson.

Lite extra roligt var det dock att se Linus Klasens fyra assist. Han inledde med att frispela Nyquist där vid 1-0. Och hade sedan assist på andra, tredje och fjärde målet.

Nyquist gjorde för övrigt två  mål, bra att få igång målskyttet där nu när Joakim Lindström har sträckt ljumsken och är minst sagt osäker startande i resten av VM.

Nicklas Danielsson som kämpat, verkligen kämpat, för att få ordning på grejerna fick göra 1+1. Skönt med islossning där. Han fick först assist vid 3-1 och gjorde sedan tre och en halv minut senare sitt första mål i årets VM-turnering.

Matchen avslutades med att Jimmie Ericsson höll sig framme och liksom vallade/styrde in pucken via Bellissimos benskydd och in mellan benen.

Kvällens allra bästa besked var väl annars att ingen blev skadad! Ingen klev av, alla verkar fräscha om än inte hundra tända.


Nästa match blir på torsdag då det är dags för kvartsfinal. Motståndaren var inte klart på måndagskvällen utan det avgörs under tisdagen.

Inga kommentarer: