söndag 4 maj 2014

"Jag förstår han helt"

(William i ett inslag jag spelade inför Viasat i vintras. Då pratade vi också om lite Tre Kronor, ryssar och NHL. Här har ni länken till det inslaget. FOTO VIASATSPORT.SE)

Det blir inget VM för jättetalangen William Karlsson. Nu åker han tillbaka till Nordamerika istället.

– Jag drar nog i morgon (måndag) eller på tisdag, säger 21-åringen till bloggen.


Det var en och annan (bland annat jag) som höjde på ögonbrynen när det blev klart att William Karlsson var en av de tre som inte får åka med till VM. Wille hade ju redan dragit över till AHL och Norfolk Admirals efter att säsongen tagit slut med HV71, kallades hem till Oddset Hockey Games och skulle vävas in i laget under den turneringen. Så trodde nog de flesta. Men William Karlsson såg det inte riktigt så.

– Nja jag fick väl en chans som alla andra att spela in mig i laget här under Oddset Hockey Games.

Nu blir det inget VM, vad tycker du om det?
– Jag var ju sämst i hela turneringen, tycker jag. Så det var rätt gjort. Jag tillförde ingenting så jag förstår han helt.

Så dålig var du väl i och för sig inte - tycker jag – men varför är du själv så missnöjd med din egen insats? Vad funkade inte?
– Jag har inget bra svar på det, ibland stämmer det ibland stämmer det inte. Jag var inte nöjd med någonting alls.

Nu blir det istället en sväng tillbaka till Nordamerika för William Karlsson, tillbaka till Anaheim Ducks farmarlag Norfolk Admirals som har gått vidare till semifinal i östra konferensen i AHL, där man möter St Johns IceCaps i bäst av sju med början nu på tisdag.

Och där har han som sagt spelat in sig lite redan:

– Jag spelade elva matcher i AHL (nu i vår). Det kändes bra. Det tog några matcher dock att komma in i det men sedan gjorde jag det och gjorde poäng (3+7) i några (11) matcher och det kändes skitkul, det är en bra erfarenhet. Nu känns det som att man är ett steg närmare sin dröm att spela i NHL

När får du ta det steget tror du?
– Det vet man aldrig! Jag ska träna stenhårt i sommar så får vi se hur långt det räcker. Jag får en chans som alla andra på campen som alla andra, så får vi se.

Vad behöver bli bättre?
– Fysiken bland annat men allt kan bli bättre. Jag behöver bli mer komplett och då är fysiken med där i alla fall.

Att det blir NHL i höst har han varit inställd på länge, hela senaste året faktiskt.

– Det är väl ända sedan jag skrev på (för Anaheim i somras), för då hade jag ett år kvar med HV71 och de var med på att låna ut mig så det var ända sedan dess som jag har känt att det är så det kommer bli.  Så jag har haft mycket tid på mig att förbereda mig. Och det ska bli skitkul. Jag har varit mental förberedd ett bra tag och är jättetaggad.

Vad är det bästa med att du stannade ett år till här hemma?
– Jag har fått spela jäkligt mycket, under alla former och fått chansen att bära ett lag tycker jag. Jag har fått spela mycket hockey. Det är nog det bästa med att jag var hemma ett år till. Det kommer jag ha nytta av.


Inga kommentarer: