onsdag 14 maj 2014

"Vi vill vara två spelare som man litar på i laget"

(Oscar och Victor Ahlström fotade i vintras. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

SSK var intresserade redan för fem år sedan. Den gången valde tvillingarna Ahlström AIK, nu lämnar de Gnaget för Södertälje. Och det är två betydligt mer rutinerade spelare som går till Sportklubben:

– Vi har varit med länge nu och vi vill gärna ta ansvar. Vi hoppas och tror att vi kommer få en stor roll i SSK, säger Victor Ahlström.


Och fortsätter:

– Vi har väl utvecklats både som spelare och personer då vi har spelat i alla situationer i AIK. Sedan vill vi vara två spelare som man litar på i laget, som tar ansvar, som producerar framåt men är duktiga hemåt också.

AIK då? Jorå de visade en del intresse också. Men:
– SSK gör en uttalad satsning på att gå upp i SHL igen och ville jättegärna ha oss. Jag och Oscar har varit i fem år i AIK nu och kände väl att vi ville ha en nytändning. Det ska bli kul att få vara med på något nytt, på deras nysatsning. Och vi såg inte den satsningen i AIK som SSK nu gör.

Var ni eniga i beslutet?
– Ja, det var vi ha, ha.

Om inte, hade ni klunsat eller lottat då?
– Ha, ha, något sånt! Men vi var eniga, vi ville testa något nytt, säger Victor och får medhåll av Oscar som sitter bredvid.

Men båda är också glada över att ha fått spela i AIK de här fem åren:

– Vi har haft jätteroliga år, det har vi. Första året i allsvenskan gick vi ju upp direkt och de två första åren i SHL så gick vi så långt, till semifinal. Så de tre första åren var jätteroliga lagmässigt och så. De två sista åren var roliga på så sätt att jag och Oscar fick spela ganska mycket men det var ju tråkigt att vi hamnade där vi gjorde i tabellen. Så det finns mycket rolig även om det hänt tråkiga saker (som degraderingen) också.

Nu kliver ni ner en serie, till HockeyAllsvenskan. Fanns det någon tvekan där?
– Nej. Det hade såklart varit kul att spela kvar i SHL och det fanns lite intresse men vi ville även på lite nya alternativ och AIK fanns såklart också med i bilden. Men eftersom vi är 27 år nu så ville vi spela i ett lag som vi visste satsade mot SHL och då blev SSK ett bra alternativ.

Nu får ni Janne Karlsson som tränare. Han är ett rätt hett humör.
– Jasså, ja vi känner ju inte honom, ha, ha. Men är det så, så går det bra det med. Vi har haft tränare med sånt humör i Huddinge också. Och han ville jättegärna ha oss i laget, det är kul, säger Victor Ahlström.

Det finns en lite spridd missuppfattning att ingen av brorsorna har spelat center förr. För det har en av dem, nämligen Victor. Det är bara i AIK som båda har spelat som utpräglade forwards:

– Ja, jag var center under större delen av tiden i Huddinge.  

Vad har SSK sagt att ni ska vara hos dem? Ytterforwards båda två eller att du ska spela center?
– Vi har pratat lite om det och skulle det behövas att jag är center så går det bra. För mig spelar det ingen roll så. Jag har inget emot det utan det får bli det som passar bäst. Oscar är däremot utpräglad forward.

 Skulle det kännas konstigt för dig att gå in mer i banan nu när du varit ytter i AIK i fem år?
– Kanske i början sedan kommer man nog tillbaka till det snabbt. Men vi får se.  Jag tror att de i första hand vill ha oss båda som ytterforwards men center går det med för mig som sagt.

Vem vill ni ha som tredje länk i kedjan då?
 – Det har vi inte funderat på än. Vi har genom åren fått spela med så många olika spelare så det går bra med de flesta. Sedan har det gått så fort här de senaste dagarna så vi har inte hunnit tänka på det.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Marie för trevlig läsning :)
SSK go go go

Marie Hallman sa...

Anonym: SSK tack själv för att du läser och snälla ord :))

Fredrik sa...

Sveriges i särklass bästa hockey journalist, alltid bra reportage:)

Marie Hallman sa...

Tack Fredrik!!!! :))))