tisdag 13 maj 2014

HockeyVM: En norgehistoria med lyckligt slut

Inte nog med att Norges Sondre Olden tog vara på svenskt puckdräll och gjorde första målet - i början av andra efter att ha haft hela ett (!) skott i första perioden. Sedan var norrbaggarna nära att kvittera och sno minst en pinne av Tre Kronor.

Såg ni kalabaliken där på slutet? När Norge tog ut målvakten och tre svenska spelare lyckades sumpa öppet mål följt av något ännu värre - kontring som höll på att bli mål. Men där ar Anders Nilsson omutlig. Puh.


Joel Lundqvist som var ensam framför det tomma målet och sedan blev av med pucken hade nog grämt ihjäl sig vid en kvittering.

Det är svårt det här med lag som Norge. Lag som "spelar för att inte förlora" som förbundskaptenen Pär Mårts sa efteråt till TV4.

"De täppte till i mittzonen, vi tappar fart och hade behövt komma mer samlat tillsammans och med fart" sa Joel Lundqvist.

Ja vi har hört det där förr. På alla möjliga nivåer. Men skitsamma. Tre poäng blev det och kanske en "billig väckerklocka" som TV4:s expert Sanny Lindström så kvickt konstaterade.

Plus idag? Jo det fanns. Gustav Nyqvist som verkar ha börjat få ordning på jetlagen och trampade upp tempot där Norge drog ner det var ett glädjande besked.

Joakim Lindströms genialiska 1-1-kvittering där han både fintar backen och använder honom som screen och sedan prickskjuter in målet via målramen och in. Magnifikt. Han spelar med sånt självförtroende att man inte kan annat än vråla JÄVLAR VILKET MÅL.

Linus Klasen var också plus. Har varit pigg sedan Oddset Hockey Games, har radat upp målchanser och fick göra sitt första spelmål i VM. Inget snitsarmål utan stod rätt och brunkade in segermålet. Bra där Linus!

På det jobbiga minuskontot finns ju - förutom Daniel Rahimis supertunga njurskada (Tre Kronors läkare kallade det "mer en trafikskada än hockeyskada"- att Jonas Ahnelöv tvingades kliva av med axelskada.

Ahnelöv klev ju liksom Rahimi fram under OHG, har sett bra ut även i VM och det är ju skit om han inte kan spela mer. Bara hålla tummarna att han går att lappa ihop...

Nästa match för Tre Kronor är på torsdag, då Frankrike står för motståndetInga kommentarer: