fredag 23 maj 2014

Silly season AIK - David Lillieström Karlsson vänder hemåt

(David Lilleström Karlsson fotad i vintras när jag spelade in en pod med honom och Huddingetränaren Nichlas Falk. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Jag minns när jag såg David Lilleström Karlsson blåsa in på isen i SHL under hans debutsäsong i högsta serien, 2011/2012. Det var energi, det var fin teknik och det var pang rätt på mål. Jag tror han charmade alla med sin spelstil och nu är han tillbaka i AIK.

Säsong nummer två med AIK i SHL tog det tyvärr tvärstopp, bokstavligt talat. En hjärnskakning höll honom vid sidan av isen hela säsongen men med facit i hand var det nog bra att han lät det ta den tid det tog.


Senaste säsongen som gick har David Lilleström Karlsson nämligen fått och tagit en stor roll i division ett-laget Huddinge och det känns som han är bättre nu än han var då för ett par år sedan. Huddingetränaren Nichlas Falk - som själv hade ett bra spelsinne - har haft stort förtroende för DK och det bådar ju gott.

Han gjorde 48 poäng (14+34) under grundserien senast och har minst lika bra fart på rören nu som då. Till och med mer kanske och så har han mognat som både spelare och person, är numera 21 år och har inte minst lärt sig vad kämpa betyde och hur snabbt en karriär kan ta slut.

Nu gjorde den som tur var inte det och det finns ett driv i David som jag gillar så detta är en bra värvning för AIK - tror och hoppas jag.

Så här säger Rudslätt om ”DK:s” återkomst i AIK:

” ”DK” är en otroligt stark skridskoåkare som spelar med hög fart och intensitet. Han jobbar hårt och har en karaktär som passar vårt lag perfekt. Trots sin unga ålder har han många års erfarenhet av seniorhockey. Senaste säsongen i Huddinge har ”DK” fått mycket ansvar och producerat bra. Vi tycker att han är redo för klivet in i HockeyAllsvenskan.”
AIK:s lagbygge (ni ser det lite längre ner) kan så här långt framför allt sammanfattas som ungt. Väldigt ungt.
Medelåldern är på 21,94 år så även om medellängden (182,81 cm) och medelviken (82,38 kg) är helt okej så fattas lite rutin.
Patric Blomdahl är med sina 30 år närmast en dinosaurie i laget där endast han, målvakten Alexander Hamberg och backen Albin Lorentzon är 28 år och över. Forwarden Robin Kovacs är yngst med sina 17 år, de flesta ligger runt 19-22.
Men AIK:s sportchef Daniel Rudslätt säger på AIK:s hemsida att ”fokus nu kommer ligga på att hitta mer etablerade namn med stabil poängproduktion”

”Nu letar vi lite mer rutinerade spelare som kan leda och stötta utvecklingen av det här unga laget” säger Rudslätt till hemsidan. Det blir intressant.

Så här ser AIKs lagbygge (med spelarnas ålder)  ut just 23 maj:

MÅLVAKTER Alexander Hamberg (28 år),

BACKAR Eric Norin  (22 år), Martin Ahnelöv (19 år), Jacob Spångberg  (19 år), Albin Lorenzon  (28 år), Theo Lennström (19 år), Robin Olsson  (24 år), Jonathan Andersson (20 år)


FORWARDS Michael Lindqvist (19 år), Marcus "Messy" Jonsson  (22 år), Victor Ekarv  (20 år), Dennis Nordström  (20 år), Patric Blomdahl (30 år), Daniel Olsson Trkulja  (23 år), Robin Kovacs  (17 år), David Lillieström Karlsson (21 år).

Inga kommentarer: