söndag 11 maj 2014

Tre Kronor vände mardrömsstart till straffseger

(Linus Klasens briljanta klubba skridsko klubba straff avgjorde mot Tjeckien. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Jag hann tyvärr inte se VM-matchen mellan Sverige och Tjeckien live, utan fick på väg hem från jobb för TT lyssna på Radiosporten istället. Och har såklart sett klippen på tv4.se.

Men en sak är säker - förstakedjan med Lindström, Möller och Backlund är ju sjuuuuukt heta.


En mardrömsstart följdes av en mäktig upphämtning och såg ni glädjen i Joakim Lindströms ögon? Bestämdheten i målvrålet efter 3-3? Precisionen i Oscars Möllers 2-3 reducering och knivskarpa passning til Lindström vid 3-3-kvitteringen? Det fina jobbet i slottet som störningsmoment vid 1-1-kvitteringen av Mikael Backlund och Jimmie Ericsson?

Om inte, gå in och kolla på sammandraget som jag hittade här

Möller gjorde första målet också och det är bara tacka och ta emot att han - som alltid varit en talang - växt ut till en målsökande missil i Skellefteå. Vilken precision det är i de skotten och passningarna.

Och Joakim Lindström, vilket flyt Mårts och hela Tre kronor har att han ville göra comeback i landslaget. Hela hans kroppspråk skriker pondus, självkänsla, självförtroende, flow och hej jag är inne i zoooonen nu. (Vilket han varit hela säsongen men ändå).

Lägg till Mikael Backlund, som också utstrålar det jag nyss skrev om Lindström) och så Jimmie Ericsson (vinnarskalle per definition) lite här och där och det sprakar om Tre Kronor som vände och vann i straffar trots en mardrömsstart.

Backlund försökte sig på en Foppastraff/Kenta Nilsson dragning i omgång ett. Den gick nästan hem men hamnade i stolpen. Lindström gjorde i tredje omgången en utflykt över hela isen innan han satte sin straff mellan benen på Salak men det var Linus Klasen som blev segerstrafffskytt i andra straffomgången.

Klasen vänder på klubban, petar i full fart framåt in pucken bakåt mot skenan på skridskon, bredsidar den lite lätt fram till klubban igen och sätter pucken iskallt till vänster om Salak som så klart inte har en susning om vilket håll han ska gå. Briljant i sin galenhet. Strålande Linus!

Nästa match för Sveriges del är mot Norge på tisdag, matchstart 19.45 svensk tid.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är vi glada och stolta för våra Skellefteåspelare i truppen - Jocke, Oscar och Jimmie Eriksson. Smolken i bägaren är att laget skulle kunna innehålla fler goda spelare. Melker Karlsson och Viktor Arvidsson är 2 av dem. Det är nästan så att man får hålla upp skämskudden ibland när man ser de andra kedjornas agerande. Samtidigt går minst ytterligare ett par superheta spelare omkring i Skellefteå. De skulle behövts i Vitryssland. /Ronerik

Marie Hallman sa...

Ronerik: Ja Melker hade nog platsat, kanske även Viktor men sedan har väl Mårts en tanke med vilka han väljer och varför. Jag tycker ändå laget känns rätt bra sammansatt, men vi får se. Jag hoppas det går bra oavsett :))