tisdag 27 maj 2014

Silly season SSK: Gulasi o Bouchard

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/arkiv)

Jag kan ha missat men jag tror inte att jag har sett några som helst spekulationer om SSK:s senaste förvärv. Så Michal Gulasi har SSK:s sportchef Per Nygårds lyckats dölja väl tills det nu blev officiellt.

Gulasi är landslagsmeriterad – om än väldigt utspritt under karriären och mestadels träningslandskamper med Tjeckien - men det känns ändå som en stark värvning till ett lag i HockeyAllsvenskan.


Han var, enligt hockeysverige.se med i tjeckernas fyra första träningslandskamper nu under våren inför VM då det tjeckiska slutspelet pågick fortfarande och fick lämna ett par träningskamper före Oddset hockey Games.

Synd i sig, det hade varit en chans att se honom. Nu har jag inga minnen alls av den här spelare som enligt hockeysverige.se var med ibland annat Channel Onecup 2007.

27-åringen har gjort över 400 matcher i tjeckiska högstaligan. Det känns stabilt.

Beskrivningen från SSK:s och Gulasis egen sida verkar annars ha tyngdpunkt på tjeckens karaktär och inställning.

Så här säger Per Nygårds i ett pressmeddelande:
”Gulasi är en mer defensivt lagd back som spelar med ett riktigt stort hjärta. Han är duktig i närkamper och täcker mycket skott. Han spelar gärna tufft och har ett bra första pass. ”

Så här säger Gulasi själv i en kommentar.
”Det känns riktigt bra att komma till Sverige och spela för SSK. Klubben har haft otroligt många bra spelare och är en välkänd förening. Jag har pratat med spelare som bara har talat gott om SSK och om fansens engagemang under matcherna. Det känns som en riktigt bra miljö för mig att spela hockey i. Om jag skulle beskriva mig själv så är jag en kille som gör allt för laget, jag blockerar puckar och både tar och ger tacklingar. Kortfattat är jag en lagspelare. ”

Apropå SSK-värvningar så hävdar Blekinge Läns Tidning att Oskarshamnsforwarden Fracois Bouchard är klar för SSK och att det kommer komma något officiellt om det under onsdagen.

Klubben söker ju fortfarande spets så det kan vara där man tänker sig kanadensaren i så fall. Bouchard, som spelat ett antal säsonger i AHL, kom till Oskarshamn från Österrikiska ligan hösten 2013 och  gjorde 18 mål och 15 assist på 50 matcher under säsongen som gick.


Om rykten stämmer? Jag vet inte. Så ta det för vad det är för tillfället.  

Inga kommentarer: