onsdag 21 maj 2014

Silly season AIK: Robin Olsson, Jonathan Andersson mfl

(AIK förlänger med Jonathan Andersson (bilden) och signar Robin Olsson.- FOTO: JESPER ZERMAN)

AIK fyllde på truppen under onsdagen med två backar. Eller fyllde på, Robin Olsson är ny i laget, Jonathan Andersson har förlängt med Gnaget.

24-årige Robin Olsson, har skrivit på ett ettårsavtal. Den Luleåbördige backen spelade inte en enda match i Örebros a-lag förra säsongen, pga en höftskada. Den skadan ska vara helt åtgärdad nu säger AIKs sportchef Daniel Rudslätt på AIK:s hemsida och beskriver Robin så här:


En oerhört talangfull tvåvägsback med bra skridskoåkning och stabilt förstapass. /--/ För oss är det oerhört viktig med karaktären på de spelare vi värvar. Robin är ett typexempel på det vi letar efter; en driven spelare med höga målsättningar som tar stort ansvar på såväl som utanför isen.

Jag har sett Robin spela en del när Örebro spelade i HockeyAllsvenskan. Det är absolut ingen flashig back utan tvärtom en som jobbar klokt och hårt i det tysta.  Och det är ju något AIK verkligen behöver. Robin har gjort en del poäng, så här långt i karriären är det främst assist. Plus/minus har varit stabilt i HA så där kommer han bidra en hel del.

En lite lustig bisats är att det alltid verkar finnas en norrbottning i AIK. Nu senast bodensaren Danne Larsson, innan honom Piteåkillen Stefan Johansson med flera. Och så nu då, Robin från Luleå…(ja inte klubben då han spelat i Örebro senaste åren men han är ju född där i alla fall)

Rudslätt och AIK gick under onsdagen även ut med en förlängning av Jonathan Anderssons kontrakt. 

Och han kommer funka bra i HockeyAllsvenskan tror jag – om AIK slutar hatta med istid och ger killen en ordentlig chans.

Jonathan har väl varit rätt mycket upp och ner i SHL men kollar man på istiden så är det noll minuter ena veckan, 15 nästa och så tre minuter tredje. Det har varit lite för mycket hattande där under de två senaste säsongerna. Tycker jag.

Offensiva Jonathan har samtidigt tappat det defensiva jobbet emellanåt men med ordentligt förtroende och en defensiv back vid sin sida borde han kunna göra bra ifrån sig i HA.


AIK kommer även att ha förra J20-spelarna Henrik Rommel och Johan Sellerstrand med i sommartruppen”.  Någon slags tryout då? Eller som Rudslätt säger till hemsidan ”två spännande spelare som vi ska följa noggrant under försäsongen”.

Inga kommentarer: