fredag 23 maj 2014

Silly season SSK: Tim Sandberg - en bra utmanare till Idoff om förstaspaden

(Tim Sandberg när det begav sig i DIF. FOTO WWW,HOCKEYMEDMARIEHALlMAN.SE/ARKIV)

Tim Sandberg fick och tog revansch i Örebro. Han bidrog stort till en lyckad Kvalserie för ÖHK i år men fick lite oväntat lämna inför kommande säsong. Nu tar han upp målvaktskampen med Sebastian Idoff i SSK i stället.

Det kommer bli en tuff batalj då både Sandberg och Idoff är äregiriga och vill ha en förstaspade. En perfekt situation, som kommer utveckla båda tror jag.


Det finns en hel del likheter mellan de här två målvakterna som båda är födda 1990 men på varsin halva av året och därför nu är 23 (Idoff) respektive 24 år (Sandberg) unga.

Båda har ett starkt driv och båda har fått revanschera sig, med framgång.

Idoff fick ju stå tillbaka länge för AIK-lånet Niklas Lundström förra säsongen och under de sporadiska matcherna han först fick blev det förlust. Hyfsat jobbigt läge men när Idoff väl fick förtroende växte han både mentalt och nästan även till storleken på isen… nä det gjorde han ju inte men pondusen växte och Idoff var en stor anledning till att SSK slapp kvala neråt.

Tim Sandberg kom till Örebro inför säsongen för två år sedan. Då hade han suttit i Hardy Nilssons frysbox i ett år. Eller suttit - Tim var inmurad i frysboxen. Hardy hade bara bestämt sig, den killen står inte typ.

Tre matcher blev det i DIF i SHL säsongen 2011/2012 under Hardy (trots allt). Sedan drog Tim vidare till hockeyallsvenska Örebro där han äntligen fick chansen på riktigt, tog den och spelade 22 matcher i  . Han stod i sju av tio Kvalseriematcher - med fina 95,65 i räddningsprocent och ett GAA på 1.99 - då Örebro tog steget upp i SHL förra våren.

I säsongen som gick var det tungt under serien där Sandberg låg i botten av målvaktsligan (av de tretton som spelade mest) med 89,91 i räddningsprocent och 2,63 i GAA. Sandberg klev dock fram i Kvalserien där Örebro behöll sin plats och visade återigen klass med spel i åtta Kvalseriematcher efter vilka han toppade målvaktsligan i kvalet med 92,55 i räddningsprocent och 1.84 i GAA.

Så båda har haft det tufft på vägen fram, båda är lite mindre till längden men kompenserar det med bland annat snabbhet och ett atletiskt spel. Båda är sugna som fan att visa vad de kan en hel säsong och jag tror båda är så pass ödmjuka att de kan stötta varandra trots att de slåss om samma förstaspade.

Så här säger sportchefen Per Nygårds i ett pressmeddelande:
”Det känns bra att vi får in en ung, dock erfaren, målvakt som varit med och kvalat uppåt och hållit kvar ett lag i SHL. Han har erfarenhet av den typ av matcher vi kommer stöta på under säsongen och tillsammans med Idoff har vi nu ett jättebra målvaktspar. 

Målvaktstränare Janne Öhman säger bland annat så här om Tim i samma pressmeddelande

Tim är fortfarande ung men har bra erfarenheter bl.a. från kvalserier och SHL-spel. Han är en modern målvakt med snabba fötter och en bra reaktionsförmåga. En bra kille som älskar att tävla och jag tror att kampen mellan Idoff och Tim kommer bli riktigt bra för laget och de båda målvakterna. 

Tim Sandbergs kommentar i samma pm:
”Det känns verkligen jätteskönt och spännande att vara med på SSK:s satsning till SHL. Jag känner Janne Öhman sedan tidigare och Janne Karlsson har gjort ett väldigt bra jobb som tränare för Karlskrona och Växjö. Det gick rätt fort att fatta ett beslut och Nygårds gav mig ett riktigt proffsigt bemötande och berättade om klubbens ambitioner för kommande säsong. Jag och Idoff följdes åt en del i juniorlandslagen och jag vet att han är en bra målvakt. Det blir en bra och tuff konkurrens mellan oss vilket det ska vara. Det känns väldigt lockande med den spännande säsongen vi har framför oss och jag vill vara med på resan upp och fortsätta utvecklas som målvakt.”

2 kommentarer:

Sotarn sa...

Älskar när Tim fick skit av Djurgårdare på twitter för sin filmning på hovet i KS och han svarade med att säga att det var han o inte dom som minsan var i SHL nästa säsong,,,KARMA LILLE TIM KARMA!!!

Anonym sa...

Haha tänkte på det jag med,, karma vare!
Tycker Tim är en ganska dålig målvakt dock har han ju ett KS facit som imponerar,hade Örebro haft bättre målvakter hade HV lirat KS istället för dom.