torsdag 28 september 2017

Första trepoängaren för Djurgården

(René Bourque bröt dödläget i matchen mot Brynäs med sitt alerta 1-0-mål. FOTO JOHAN SAHLÉN/arkiv)

Djurgården åkte till Gävle på torsdagskvällen där ett bottenmöte väntade mellan klassikerlagen.  Jag skrev för TT vilket innebär att texten finns lite här och lite där.

Jag har inte hunnit leta upp den korta så den lägger jag ut här nedan. Den längre texten har jag hittat låst lite här och där men på Metro är den öppen att läsa. Klicka HÄR för att komma till texten där Jesper Pettersson och Rogern Melin är intervjuade.

Och jo jag vet. Råkade kalla Bourque amerikan i den längre texten. Han är förvisso Nordamerikan men är kanadensaren. Ber på förhand om ursäkt för den, för sent att ändra nu mitt i natten.

Här nedan är för övrigt den snabba slutsignalstexten.

XXXX

GÄVLE
Två lag med en minst sagt tung start på säsongen. Då fick Djurgården äntligen jubla över höstens första trepoängare (3–1).
 Tre raka förluster varav en på straffar för Brynäs.
En seger efter förlängning och två förluster varav en på straffar för Djurgården.
De båda klassikerlagen har båda fått en blytung start på säsongen och kom till Gavlerinken med varsin kämpig bottenplacering i tabellen.
Ytterligare gemensam nämnare: Få gjorda mål men desto fler insläppta.
Och även den här gången tog det tid innan målgörandet kom igång, mycket på grund av fint målvaktsspel från såväl Brynäs Felix Sandström som Djurgårdens Adam Reideborn.
Eller som Djurgårdens stjärnvärvning René Bourque konstaterade efter andra perioden i pausintervjun med C-More:
– Det är vår målvakt som har hållit oss kvar i matchen överhuvudtaget.
Att just Bourque själv stod för matchens första mål 13.30 in i mittenperioden kändes allt annat än logiskt.
Det var Brynäs som naglade fast Djurgården i gästernas egen zon i första perioden.
Det var Brynäs som fortsatte ha greppet i andra – inledningsvis.
Sedan kom Djurgårdens powerforward Henrik Eriksson fri i full fart över nästan hela isen men lyckades inte finta bort Felix Sandström.
Men Djurgårdsledning blev det kort därpå ändå när en flipprande puck landade precis framför René Bourque som varit osynlig i matchen fram till dess.
Nu skickade Djurgårdsforwarden in sitt tredje SHL-mål för säsongen och vände över pressen på hemmalaget.
Svaret kom bara fyra minuter in i tredje.
Brynäs förstakedja har inte precis levererat i inledningen av serien men nu var det klass rakt igenom när en framrusande Jesper Jensen kom i en andravåg och forcerade in kvitteringen (1–1).
Men där var det också stopp på leveransen från Brynäs sida.
Vårens finallag är kvar i botten och får fortsätta jaga sin första SHL-segern för säsongen.
För när gästerna trummade på tappade Gävlelaget spelet även i denna match.
Djurgården behöll däremot skärpan och säkrade sin första seger vid full tid med två snabba mål inom loppet av en minut och fyra sekunder.
Ett mål på tekning och ett backskott från blå.