onsdag 13 september 2017

Genrepsseger för AIK

(Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Genrep för AIK och näst sista träningsmatchen för SSK som genrepar hemma mot Almtuna på lördag. Då blev det seger för Gnaget (5-2).

Känns som SSK var starkast i första medan AIK klev fram i andra. I tredje var det soppatorsk för Sportklubben där Alexander Sahlin inte fick sådär värst mycket hjälp att freda sitt mål längre. 


Några noteringar:

AIK ställde alltså Erik Källgren i mål. Och han var briljant. När SSK hade flera minuters spel i fem mot tre och fem mot fyra i första perioden var det definitivt Källgren som höll AIK med i matchen. Om valet att ställa honom i mål indikerar någon slags förstekeeper vet jag inte och jag frågade inte heller. Men helt klart är att det finns en bra konkurrenssituationer mellan målvakterna i AIK.

SSK-backen Nicklas Grossman är … stor! Och vilken pondus han för sig med på isen. Övriga spelare ser hälften så stora ut och garanterat ingen vill åka rätt in i den väggen. Ledaregenskaperna på det och jo det har sagts förr men jag tar det gärna igen. ”Grossa” blir en tillgång för SSK, sedan får det mumlas om för långsam men alla har olika roller på isen och Grossman har sin klar för sig. Viktig.

AIK-forwarden Jesper Frödén har jag – som ni säkert märkt – haft ett gott öga till länge. Är lite av en humörspelare på både gott och ont. Kan han bemästra humöret när det går emot kommer han bli riktigt bra. Speeden finns där, ögat för spelet, målsinnet. Och har framtiden för sig. Fyller 23 i september.

SSK:forwarden Nicklas Heinerö! En annan jag verkligen gillar att se på isen. Har tyvärr fått karriären att svajja pga skador men många av dessa har sin grund i att han offrar sig själv hänsynslöst för att hitta de där luckorna som inte alla ens vill försöka leta upp. De händerna! Hoppas så på en skadefri säsong. En sevärdhet.

Vem spelar var? Lätt surrealistisk känsla att se en match mellan de här lagen den här säsongen. Namn man förknippar med AIK är i nu SSK och tvärtom. Man får tänka till både en och två gånger så man inte placerar spelarna i ”fel” klubb. Nu har inte alla varit i båda klubbarna men det känns nästan så när så många av dem har varit det. Några är till och med inne på ny vända i ”nygamla” klubben, så som sagt. Det blir lite bakvänt i huvudet ibland men det är roligt det med på sitt sätt.

AIK:s nyförvärv Erik Castonguays första match på Hovet (har även spelat borta mot Linköping den 23 augusti). Fick iväg… ett skott på mål enligt den officiella statistiken. Hittar ingen speltid för det är bara SSK som har fått den noterad på swehockeyrapporten men det var ju inte så man satt och bara woaw liksom. Nu har Castonguay visat i andra klubbar vad han kan, så jag säger inte att han är en dålig spelare, bara att han var rätt blek i den här matchen. Kan mer om man säger så.

Anton Holms vara eller inte i SSK var länge en het potatis. Förra säsongens allsvenska skyttekung hamnade istället i AIK där han nu varit pålitlig målgörare redan under försäsong med fem mål, utspridda över fem matcher: Örebro, Linköping, Zvolen, Lugano och nu SSK. 
Såg inte ut att bli något i kväll men när SSK plockade keepern och tryckte på mot AIK-målet så kom det - typiskt nog. AIK:s målvakt Erik Källgren fick assist på målet där Anton Holm plockade upp pucken nere vid SSK:s bås och sedan i hyfsat sakta mak gled ner mot den tomma målburen och petade in 5-2-pucken. Ska bli kul att se Holm i vinter för jag tror målproduktionen fortsätter.

AIK – SSK 5-2  ( 1-1, 1-1, 3-0)
MÅLVAKTERNA: Erik Källgren, AIK och Alexander Sahlin, SSK

BÄST I AIK
MMM Erik Källgren, mv,
MM Jesper Frödén, f och Jonas Almtorp, f
M Simon Fernholm, b

BÄST I SSK
MMM Nicklas Heinerö, f
MM Alexander Sahlin, mv,
M Nicklas Grossman, b

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (02.53) Jens Jakobs (Jesper Frödén, Simon Fernholm)
1-1 (16.18) Nicklas Heinerö (Jacob Spångberg, Sebastian Höglund)

 ANDRA PERIODEN
2-1 (05.56) Joakim Thelin (Erik Ullman, Christian Sandberg)
2-2 (17.06) Nicklas Grossman (utan assist)

TREDJE PERIODEN
3-2 (02.31) Jesper Frödén (Jonas Almtorp, Andreas Hjelm)
4-2 (05.49) Jesper Frödén (Jens Jakobs, Simon Fernholm)
5-2 (19.53) Anton Holm (Erik Källgren) Mål i tom bur.

SKOTTEN I MATCHEN:  33-30  (7-12, 12-5, 14-13)

Citatet
”Jag kände mig pigg”
(Nicklas Heinerö var tillbaka i SSK efter att ha missat större delen av försäsongen. Och jo det syntes att han var pigg. Jag håller tummar och tår för att denna utsökta lirare får vara skadefri den här säsongen. Så bra när han slipper spela med allehanda skador)

Inga kommentarer: