lördag 23 september 2017

Straffrepris för Djurgården

(Rene Bourque sköt hem en pinne till Djurgården. Hans andra mål på två matcher. FOTO JOHAN SAHLÉN/ARKIV)

Match mot Luleå. Avgörande på straffar. Känns det igen? Jäpp. Det hände igen. Förra säsongen avgjordes tre av de fyra mötena i serien mellan DIF o Luleå på just straffar. Den fjärde matchen avgjordes efter förlängning.

Luleå vann två av de tre straffläggningarna då och avgjorde även den är säsongens första möte mellan lagen på just straffar och vann således matchen med 2-1.


Noterbart:
... Luleås spelmål i matchen gjordes av Patrick Cehlin, som plockade upp en studsande puck och skickade in den ur minst sagt snäv vinkel då Adam Reideborn var ur position.
”Sillen” lade och satte även en av Luleås två straffar. Det var dock Kirunafostrade Einar Emanuelsson som lade och satte första Luleåstraffen och som därmed kom att avgöra matchen.

…Djurgården skickade fram Andreas Engqvist och Rene Bourque som båda gick bom mot Joel Lassinantti.

…Bourque var dock den som kvitterade med 1.55 kvar och därmed såg till att det blev en pinne till DIF. Målet var ”Burkens” andra vilket många media inte verkar ha uppfattat men han fick ju faktiskt ett mål noterat på sig i efterhand efter förra matchen.

…Marcus Högström fick en tvåa för abuse of officials när han drog en klubba i sargen. Alltså… självklart ska man visa respekt men det är ingen vad jag vet som har bestämt att det ska vara helt känslolöst på isen. Om han sagt något korkat hade det varit en annan femma men domarna hänvisade till ”visa signaler”. För egen del känner jag att en axelryckning och spelare som inte bryr sig visar ännu sämre signaler. Man vill ju känna att de finns en glöd och passion någonstans. Att tacklingsstatistiken landade på … noll tacklingar var är ju liksom illa nog.


…För underhållningsvärdet var begränsat i den här matchen. För mycket mellanmjölk för min del.


... Noll, två, ett. Eller förlust, vinst på övertid, förlust på straffar om ni så vill. Där är hur som helst Djurgårdens tre inledande matcher. Räcker just nu till en tolfte plats med Brynäs och Rögle bakom sig. Hm.

Inga kommentarer: