måndag 4 september 2017

Träningsmatch Leksand vs SSK 2-1

(Christopher Bengtsson fotad under sin tid i AIK. Har tyvärr ingen bild av honom i SSK-dressen,får fixa det senare. FOTO JESPER ZERMAN/ARKIV)

SSK matchade mot det kommande premiärmotståndet Leksand i fredags. Det blev uddamålsförlust 1-2 och enligt rapporterna från de som såg matchen var SSK bra med i första halvan men föll tillbaka i både spelet och orken i andra halvan.

Christopher Bengtsson gjorde SSKs enda mål och med det är han nu uppe på tre kassar: ett mot Sheffield Steelers, ett mot AIK och ett mot Leksand.


Ska bli intressant att följa Christoper i SSK. Han är fostrad i Huddinge som är moderklubben, gjorde ett juniorår i Färjestad, skrev sedan på ör Modo där han fick testa sju matcher iSHL säsongen 12/13, spelade 43 SHL-matcher och en slutspelsmatch med Modo säsongen 13/14 då han även lånades ut till SSK där det blev spel i nio matcher.

Säsongen efter blev det bara 13 SHL-matcher med Modo och Christopher hamnade i AIK där han gjorde ett bra intryck under 31 matcher i serien och nio i kvalserien.

Nästa anhalt blev SM-liigalaget KalPa säsongen 15/16, följt av 33 matcher i Tingsryd förra säsongen då han gjorde sju mål och nio assist under serien och ett mål i kvalet.

En brokig resa således. Så frågan är den 23-årige centern/ytterforwarden han kan göra i och för SSK. Så här långt känns han som ett utropstecken i truppen. Intressant som sagt.
SSK har nu spelat fem träningsmatcher. Har tre förluster och två vinster (en av matcherna mot Sheffield samt AIK-matchen i Templet i mitten av augusti.

Känns väl inte som man kan säga varken bu eller bä så här långt. Spretar rätt bra tycker jag, om man ska se på individuella insatser.

Efter Leksandsmatchen fick provspelarna Sebastian Owuya och Hampus Olsson förlängt. Nu har jag bara sett en match och jag tycker att Owuya kändes stabil och rejäl mot AIK.

Så här säger Waltin till hemsidan om den 25-årige backen:

”Han har visat att han med sina starka defensiva kvaliteter med stor räckvidd och styrka i det fysiska man mot man-spelet samt sin fina speluppfattning kan bli en stor tillgång till oss

22-årige forwarden Hampus Olsson kommer ha som sin roll att vara en jobbig jäkel för motståndarna. 

Så här kommenterar Waltin på SSK:s hemsida om den förlängningen

”En mycket hårt arbetande kraftfull forward som också kan delta i det kreativa spelet samt har ett bra skott. Detta sammantaget gör att vi ser fram emot att få in Hampus i gänget definitivt


SSK har två träningsmatcher kvar: AIK på Hovet onsdag 13 september samt genrepet hemma mot Almtuna lördag den 16 september.

Inga kommentarer: