onsdag 26 februari 2014

AIK nu helt klara för kvalserien

(FOTO JESPER ZERMAN)

Förlust mot Färjestad i omstarten efter OS uppehållet och där är AIK nu spikade och klara för Kvalserien.

Det har ju varit på gång ett tag men nu kan AIK definitivt lägga depp och besvikelse åt sidan och börja ladda om.


För just ladda om är livsviktigt nu. Bra därför att AIK gör tre mål i den här matchen, då målkrampen varit gigantisk i AIK den här säsongen.

Målskyttar mot Färjestad: Oscar Ahlström (1-1), Michael Lindqvist (2-2) och Marcus Nilsson (3-3). 

Det dröjde fram till 30 november innan ”Lilliz” nätade, nu kom alltså det  femte målet för säsongen. Han har 
gjort tre av sina fem mål i februari och man får väl hoppas att nu när det bli fyra HockeyAllsvenska lag på andra sidan så kommer den målfarlighet som gjorde att AIK värvade honom fram.

Man kan fundera på om AIK använt Marcus Nilsson på rätt sätt men oavsett det så borde Kvalserien kunna vara hans stora scen den här säsongen.
'
AIK hade Niklas Lundström i mål och Alexander Hamberg i båset i går. Danne Larsson avstod matchen men svarade när jag messade och frågade vad som händer att han  kommer träna på onsdagen igen.  

Larsson kommer fortsätta tvingas stå på huvudet även i Kvalserien och kommer bli viktigt där så självklart måste han få komma till start fräsch när han väl spelar.

Junioren Micke Lindvist gjorde mål i går också, hans andra för säsongen. Jag vet inte om AIK kommer värva mer än Golden Hillspelare Nylander  så visst är det bra att juniorerna kliver fram. Det lär behövas. Det kom upp en junior till i går försten, Johan Sellerstrand, forward som fick spela 09.23

Om det räcker att ladda på med fler juniorer? Känns väl sådär svajjigt kan jag tycka. Inte för deras ringa erfarenhet utan mer att truppen är tunn. Det kommer göra ont att spela i Kvalserien, det är stor risk att det kommer falla bort spelare på grund av skador och med en redan tunn trupp kan det bli ödesdigert att luta sig mot de juniorer som redan plockats upp.

Någon ny tränare verkar det inte bli heller. Bäst hade varit att plocka in någon runt jul/nyår men det kom ingen då och ingen under OS-uppehåll så att plocka in någon nu skulle bara kännas pajas. Tycker jag.

Det är bara för AIK att bita ihop, försöka se framåt och göra det bästa av läget nu. Jag pratade med Patric Blomqvist om det här med mentala förberedelser och att ha deppat färdig och se framåt redan för ett par månader sedan. Det kändes som han förstod vad som krävs redan då och jag hoppas han kan förmedla det till resten.

2 kommentarer:

Adam sa...

Jag skulle vilja se en förändring kring kvalserien (det är jag väl inte ensam om att tycka), jag tycker att det lag som kommer sist i SHL ska åka ur direkt, och det lag som vinner hockeyallsvenskan ska gå upp direkt till SHL utan kvalspel. Det lag som kommer näst sist i SHL får spela en kvalserie mot lagen som hamnar på 2a,3e plats i hockeyallsvenskan. Sen möjligtvis en förkvalserie mellan lag 4 och 5. Jag tycker inte att lag som aik i det här fallet ska kunna spela flera helt oviktiga matcher och även ha chansen att träna upp sig och förbättra deras spel. Åker istället laget som hamnar sist i SHL ur direkt finns ingen andra chans, det tycker jag skulle vara en bättre idé och dessutom är man då medveten om som jumbolag att det inte finns en till chans att kunna stanna kvar i SHL ifall man hamnar sist, och de skulle därför få offra/ge mer istället för att kunna ställa om sig och förbereda sig mentalt i flera veckor för kvalserie. aik kommer från igår när de blev klara, att kunna förbereda sig fram till 17e mars då kvalserien drar igång, nästan hela 3 veckor. Vad tycker du om mitt upplägg?

Marie Hallman sa...

Adam: Klart de måste få spela ut sin serie. Det får ju lagen i HA också göra. Vad är det för skillnad där menar du?

Jag kan däremot hålla med om att den som vinner HA borde få gå upp och byta plats med det lag som kommer sist i SHL. Sedan kan man ha olika varianter på kvalspel om den andra SHL platsen men det kommer bli ändringar här, inte klart om det sker nu i vår eller i höst till nästa säsong men ändringar blir det

// M