måndag 24 februari 2014

"Det finns intresse från båda ligorna"

(Jason Gregoire är en av de spelare som SSK kan komma att släppa till andra lag nu. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SSK har tre matcher kvar, men kommer varken behöva kvala eller spela play off och därför kommer man nu att släppa ett antal spelare till andra lag.

Det finns intressenter i såväl HockeyAllsvenskan som i Elitserien bekräftar Maria Andark för bloggen. Som det ser ut nu rör det sig om uppemot en handfull spelare:


– Det skulle kunna bli en handfull ja. Men det kan bli noll, eller en eller två också, det återstår att se hur stort intresset är men det finns intresse från båda ligorna, bekräftar Maria Andark och fortsätter:

– Vi kommer plocka upp juniorer på de här platserna. Vi har suttit och tittat på hur juniorernas spelschema ser ut, vilka matchdagar våra juniorer har jämfört med A-laget och de liggerolika så vi kommer få ihop lag till både junior och seniormatcherna. Det finns spelare där (i juniorlaget) som vi kan ta upp utan att matcherna krockar. Så jag kan som sagt inte säga nu hur många det blir men det kan bli en del.

Alla undrar så klart vilka som kommer lämna men eftersom SSK gör så här för att spara pengar så vill man så klart bli av med de tyngsta kontrakten, ju fler desto bättre.

Någon ska ju vilja ha spelarna i fråga också, därför är det givet att det är de bättre spelarna som kommer lämna.

För att affären ska gå i lås måste även de spelare som nu får en förfrågan om att riva sina kontrakt säga ja till detta, annars blir det ingen affär. Och självklart är det lättare att övertala någon att byta klubb så här i elfte timmen om det är ett SHL-lag som hör av sig.

Men tittar man på vilka som har tunga kontrakt och som har presterat bra så ligger givet vis snipern Jason Gregoire (12+9 =21 poäng) bra till för att bli en av dem som lämnar i förtid. Forwarden (och inget annat...) Philip DeSimone (7+14=21 poäng och ett tungt kontrakt), poänggöraren Jesper Thörnberg (13+6=19 poäng) samt backen Jake Marto (tungt kontrakt). Om SSK fick bestämma skulle säkert backen Tomas Bokros hitta ny klubb också men han har väl inte haft en sådär superbra säsong direkt så där kan det bli trögare.

Jag ska betona här att namnen jag nämner ovan är MIN spekulation och inga namn som Andark har sagt eller bekräftat utan det är de som jag tror är mest intressant för övriga klubbar.

Varför gör SSK så här då? Jo man har en ansträngd ekonomi och det är ”tjänstefel att inte göra allt vi kan för att stärka ekonomin” förklarar Andark:

– Vi måste naturligtvis, om det finns intresse, släppa spelare med tanke på hur vår ekonomi ser ut. Sedan är det klart att det känns bättre att släppa spelare till SHL – det har funnits visst intresse därifrån, än till HockeyAllsvenskan i någon slags idrottslighet. Men vi kommer släppa spelare även till HockeyAllsvenskan om de vill ha några, säger SSK:s klubbdirektör.

SSK har nu kvar att möta tabelltian Almtuna hemma, tabelltvåan Västerås hemma och Asplöven som ligger på en elfte plats, borta. VIK är nu så gott som helt klara för topp tre, Almtuna och Asplöven har en minimial teoretisk (men knappast trolig) chans att ta sig till playoff.  SSK hade ju faktiskt kunnat riva de här kontrakten tidigare men väntade tills nu för att köra fair play:

– Vi sitter i ett läge nu där vi inte kommer påverka tabellen direkt, med de matcherna som vi har kvar. Det känns också bra. Vi har stått upp så bra vi kunde här idag (mot DIF på Hovet), tyvärr räckte det inte ända fram men vi har gjort vårt bästa ända tills nu. De matcher som vi har kvar tror vi inte har så stor inverkan på hur playoffet blir, alltså på vilka lag som ska spela i playoff eller kvalserien och därför känns det idrottsligt juste att släppa de här nu.


Man kan ju fråga sig varför hemmapubliken sa gå och se de två sista matcherna i Axa när SSK gör så här, MEN jag tycker man ska gå dit och kolla in de juniorer som nu får chansen att visa upp sig. De kommer garanterat vara sugna på att spela sina bästa matcher i karriären för att visa att man vill in i A-laget. SSK kommer även, om jag förstod rätt, att göra det attraktivt rent biljettmässigt att gå på de två sista fajterna så gå tycker jag! 

5 kommentarer:

Anders Ahl sa...

Hej Marie! Du fick ingen svar på om Andark själv ställer sin plats till förfogande för att spara pengar? Men jag misstänker att intresset från övriga klubbar är svalt, mycket svalt till och med! Vi kan nog inte ens locka med att ta två (Andark och Nygge) men betala bara för en! SSK måste bygga om och bygga rätt.

Unknown sa...

Om jag vill titta på juniorer så går jag och tittar på en juniormatch. Detta är bara pinsamt.

Unknown sa...

Om jag vill titta på juniorer så går jag och tittar på en juniormatch. Detta är bara pinsamt.

Tord Pettersson sa...

Klubben hade en 3årsplan som innebar avancemang till SHL år 3.
Detta har man misslyckats med.
Då bör man väl ta för givet att ledningen ställer sina platser till förfogande.
Så fungerar det i alla företag.
Något annat finns inte.
Klubbdirektör och sportchef i första hand bör således självmant avgå.
Annars saknar man självinsikt.

Anonym sa...

Släpp hela laget ff , usla resultat av ssk som lag finns väl inte i historien? Samt sparka hela styrelsen med och ta in hockeykunnigga pjäser ff