onsdag 5 februari 2014

Silly season AIK: Esa Pirnes

Teemu Ramstedt tröttnade på att förlora och drog. Det var ingen större förlust faktiskt, då han verkade ha tappat lusten för att bidra helt. Men att Esa Pirnes - som ju faktiskt spelat med hjärtat ända till the bitter end - dra är en annan femma.

Pirnes har varit pådrivare, har bidragit med erfarenhet och har försökte elda på sina lagkamrater i match efter match. Att han då helt plötsligt drar till Kärpät känns ju... inte alls bra.


AIK går ganska hårt åt Pirnes på sin hemsida, där VD:n Peter Birath bland annat säger att "Jag och Esa har haft ett samtal och vi var muntligen överens. AIK har gjort rätt för sig. Men ändå väljer han att bryta. Det är inte acceptabelt. Han sviker inte bara laget utan hela klubben"

Sportchefen Daniel Rudslätt säger även han på hemsidan att "Det är inte okej att i det tuffa läget vi befinner oss välja att överge sina medspelare"

Det skulle vara intressant att veta varför det blev så här. Enligt DN var det dåligt skött pensionsinbetalning till finländaren som blev droppen som fick bägaren att rinna över. VD Birath medger att det varit strul men hävdar att allt var clearat nu. Om det sedan var en klausul med tidsangivelser eller om det var en klausul vid uteblivna ersättningar är lite oklart men strul verkar det ha varit och det är ju inte okej.

Nu var Pirnes en av de allra bäst betalda i AIK som enligt DN ligger fem miljoner under budget. Att han inte ska ha lön februari, mars och april kommer frigöra rejält med pengar att lägga på någon annan. Eller så kör man på det gäng  man har, de som är kvar verkar ju i alla fall motiverade då laget har höjt sig när det nu varit extra struligt med spelare som lämnar. Samtidigt är truppen tunn och extremt känslig för skador så något tillskott måste nog in ändå.

Inga kommentarer: