fredag 28 februari 2014

Silly season SSK: Gregoire till Rögle och Thörnberg till Löven

Gregoire lämnar för Rögle. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

SSK hyrde ut fyra spelare under torsdagen och på fredagen hyrde man ut två till: Jason Gregoire till Rögle och Jesper Thörnberg till Björklöven.

Att de två toppspelarna går känns ju logiskt, jag satt mest och väntade på att åtminstone Gregoire skulle byta klubb och så blev det ju.


Efter att Gregoire blev klar för Rögle skrev Maria Andark på twitter att nu blir det inga fler och eftersom transferfönstret stängde vid midnatt mellan torsdag och fredag är det nu slututhyrt.

Maria Andark sa ju till bloggen redan i måndag att man skulle hyra ut 0-5 spelare. Det blev totalt sex men SSK väntade ju faktiskt tills man hade mött DIF i måndags och inte längre kunde påverka utgången av serien då Sportklubben möter två lag Västerås som redan är klara för Kvalserien och Asplöven som parkerar i ingenmansland under de två omgångar som är kvar.

Så här blev det då till slut:

Jason Gregoire, har kontrakt med SSK säsongen ut men hyrs ut till Rögle säsongen ut.

Jesper Thörnberg, har kontrakt med SSK även nästa säsong men har en out i kontraktet. Oklart om han kommer tillbaka men just nu hyrs han ut till Björklöven hur som helst.

Fredric Anderssom, har även han kontrakt med SSK nästa säsong, med out i kontraktet. Hyrs resten av den här säsongen ut till Linköping.

Sebastian idoff,  hade utgående kontrakt men har förlängt det med kommande säsong. Kommer dock hyras ut till LHC resten av den här säsongen.

Johan Jonsson hade utgående kontrakt. Hyrs nu ut till Västerås men SSK är sugna på att ha honom med i sin trupp även nästa säsong.

Phil DeSimone. Hade utgående kontrakt, hyrs nu ut till Björklöven.

 Så här säger SSK:s ordförande Jan Bergman om hyresverksamheten:

-För att skapa bättre förutsättningar inför nästa säsong genom att stärka årets ekonomiska resultat, beslutade styrelsen i förra veckan, att om möjligt sälja eller hyra ut spelare. Vi gav den operativa organisationen uppdraget att genomföra det efter Djurgårdsmatchen då vi inte längre kunde utmana för en play off-plats eller påverka slutplaceringar. Vi är idag tacksamma för de spelare som sett utmaningen i detta och möjligheten att hjälpa klubben efter denna minst sagt tuffa säsong. Vi är samtidigt glada över att nu när vi inte kan slåss om att gå till play off kunna ge många juniorer möjligheten att visa upp sig.

Inga kommentarer: