lördag 1 februari 2014

Kryss och övertidsseger för nye DIF-tränaren

(Marcus Sörensen var inblandad i samtliga tre DIF-mål. FOTO ANDREAS GRANDIN/ARKIVBILD)

Ny tränarkonstellation men… ännu ett kryss. Djurgården är nu uppe i arton kryss på 42 matcher.  Eller har kryssat i 42, 86 procent av säsongens matcher. Om det inte är serierekord så måste det ju vara klubbrekord i alla fall.

Ser man på matchen så gör Djurgården en bra första och tredje period. Tycker jag. I andra var man mer passiva och det var dessutom där Oskarshamn tilläts vända 0-1-underläge till 2-1-ledning.
Med lite mer skärpa i avsluten samt en lite sämre dag för Reideborn  i DIF-kassen hade Oskarshamn tagit hem en trepoängare där. Definitivt.


Målskyttar för DIF:  Markus Ljungh  (0-1 i spel fem mot fyra), Marcus Sörensen (2-2) samt 3.08 in på övertiden Mattias Guter (2-3) i spel fyra mot tre sedan Andreas Valdix visats ut för en hakning.

Noterbart är att just Sörensen spelade fram till första och sista målet, förutom det han satte själv.

Noterbart också att Hans Särkijärvi i Viasats intervju säger att han inte kommer göra så mycket annorlunda men att han vill involvera backarna mer i offensiven.  Jag tycker ju fortfarande att DIF skulle ha behållt Zabel som första men tagit in Särkijärvi som extra resurs. Då hade man fått en förstärkt lagledning men nu blev det inte så.

Oturligt nog för DIF så vann ju Malmö, igen, då man tog sin första seger uppe i Haparanda. Och DIF tappade alltså en pinne mot MIF där.

Men helt kört är det inte. Djurgården är nu åtta poäng bakom BIK Karlskoga som har den tredje 
playoffplatsen. Man har samtliga tre lag på direktplatserna kvar att möta. Nio poäng där… sedan beror det ju på hur det fortsätter gå för Malmö också.

Det är å andra sidan inte säkert neråt heller. Rögle förlorade visserligen mot nästjumbon Troja-Ljungby men är bara två poäng bakom DIF, Oskarshamn är fyra pinnar bakom och nu verkar mora  ha fått upp farten igen då man har tre raka segrar och har gjort fjorton mål på de matcherna.


DIF spelar sin nästa match den 11 februari, hemma mot serieledarna Västerås.  Snacka om viktig match!

2 kommentarer:

Pluggen sa...

18 kryss på 42 matcher är väl inte riiiiiiktigt det rekord man borde vara ute efter att slå, men men.. Det är nog bara att inse att det blir minst en säsong till i allsvenskan...

Aik verkar ju dessutom ligga brunt till så risken är stor att det blir derby nästa säsong, vilket jag helst vill slippa i AS... Bäst skrivet som vanligt! :)

Marie Hallman sa...

Pluggen: ja det är ju ett av de mer bisarra rekorden får man konstatera. Samtidigt låg Örebro utanför playoff,l på en nionde plats, vid den här tiden förra året så man vet aldrig. Det KAN gå. Tack för snälla ord också, de värmer :))