lördag 1 februari 2014

Maries hockeypod del tio: Josef Boumedienne "Efter hockeykarriären, vad älskar man då lika mycket förutom familjen?"

(Josef Boumedienne fotad tidigare i karriären! FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

Hockeypoden har ringt upp Josef Boumedienne, backen som spelat i AHL, SHL, KHL, NHL med mera men som numera är scout för Columbus till yrket och hockeypappa i vardagen.

Vi snackar pensionering – hur är det att sluta, vad gör man, hur känns det och hur är livet på läktaren som hockeypappa? Vad händer när rampljuset slocknar, när man inte ingår i det sammanhang där man lagt större delen av sitt liv?


Vi funderar också kring de som tvingas sluta tidigt i karriären och hur ska hockeyn få stopp de hjärnskakningar som släcker karriärer i förtid. Ska man ändra spelet? Inställningen? Skydden? Eller träna på ett annat sätt?

Hur är det föresten att spela skadad? Vad tänker man när fansen skriker "visa hjärta"? Och vad gör man när allt går i baklås?

Som scout ser Josef många unga stjärnor tändas också. Vi tar en extra titt på två nya stjärnskott och hur gör man för att ta sig vidare till högre nivåer? Vad är utmaningen som ung back? Vad är svårast att lära sig, det offensiva eller defensiva spelet?


Det sparkas tränare igen och vi funderar lite på när det är läge och inte att göra en förändring. Och hur går det för Sverige i OS? Det och mycket mer tar vi upp den här veckan. 

... eller hämta ner Maries hockepod gratis på Itunes store.


3 kommentarer:

Kim sa...

En av dom sämsta spelare jag sett genom tiderna på isen. Var väl bra att han la skridskorna på hyllan till slut.

Marie Hallman sa...

Kim: Håller inte med dig där riktigt!

Leif sa...

Har varit helt ok under större delen av sin karriär, dock så var han tyvärr helt jävla värdelös under sina 1,5 sessar i DIF,,men som vanligt var det ju allt annat än hans eget fel. Självkritik har aldrig varit denna mans starka sida.