fredag 31 januari 2014

"Jag hoppas och tror att de kommer att fixa det här oavsett." UPPDATERAD (se mot slutet av intervjun)

(Tony Zabel - som ni säkert förstår själva - från ett annat tillfälle. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jag hann inte skriva ner några tankar om Djurgårdens tränarbyte igår när det kom och det blir inte så många egna tankar nu heller utan det blir en intervju. Öppenhjärtlig och rak med Tony Zabel istället.

Jag vill inte tolka in något i vad han säger utan här har ni 27 frågor och vad den numera förre Djurgårdstränaren svarar. Det är långt (ibland så långt att jag delat upp svaren lite, bara fortsätta läsa) och det finns en hel del intressanta tankar. Tycker jag. Vi börjar väl med det mest grundläggande. Vad var det som hände igår (torsdags).


– Det undrar jag med. Vi vann mot Malmö i onsdags och då kom Challe till mig efter matchen och sa att vi hade möte, klockan tio dagen efter, uppe hos ordföranden Karel (Lehistes) kontor. Jag skulle infinna mig där och jag tänkte inte mer på det utan åkte dit. På morgonen där så tänkte jag att det är ju inte så ofta man träffar ordförande och sportchefen i möte så jag tänkte lite att vad är det på gång? Men det var väl inga konstigheter så jag åkte dit.

– Vi pratade lite om allt möjligt sedan inledde Challe med att berätta att de kommer göra ändringar i ledarstaben. Säcken ska komma in och bli huvudansvarig, de vill gärna ha kvar mig som assisterande. Man tyckte inte att laget hade nått sin fulla potential, man var inte nöjd, man tyckte inte man fick något lyft i tabellen. Och man tror att Säcken kan vara den ingrediensen som gör att det skulle kunna lyfta lite till då. Det är så man förklarar det hela för mig och med andra ord så for jag sparken som huvudtränare.

Vad är det som gör att du inte vill vara kvar i den konstellationen då?
– Det har egentligen inte med konstellationen i sig att göra. Utan jag hade ett möte med Säcken, jag sa tydligt till honom att jag gillar honom som person och människa och att jag mycket väl kunde tänka mig att jobba med honom men jag känner att… jag har varit huvudtränare för det här laget det här året. Jag tycker att vi har gjort ett jäkla bra jobb, jag, (Stefan) Nyman och hela ledningen tillsammans.

– Vi pratar om att ha en målsättning som är topp sju. Vi pratar om att bygga laget, nya Djurgården och alltihopa. Vi är på en stabil femteplats, tycker jag, efter de två senaste vinsterna. Vi känner att laget är på uppgång. Vi har haft individuella möten med alla spelarna och har pushat upp dem lite till, och har byggt upp deras självförtroende. Vi har tränat fruktansvärt bra under hela december månad för att få ut mer av det här nu så jag tror inte att det är en tillfällighet att vi är betydligt starkare än Malmö under sista halvan av matchen. Utan jag räknar iskallt med att laget kommer gå jättebra framöver. Och då känner jag att kliva ner och vara assisterande tränare, helt plötsligt, efter att man har haft alla de här samtalen och har fått följa sin väg i det man har byggt upp, då blir det väldigt konstigt om någon annan ska ta över det då. Så därför ville jag inte vara assisterande tränare – det har inget med Nyman och Säcken att göra.

Jag undrar ju varför man inte gick den andra vägen och hade kvar dig som headcoach samtidigt som man förstärkte med Hans Särkijärvi som en resurs men att han då inte fick rollen som huvudtränare?
– De ville inte det helt enkelt. Sedan varför det inte gjorde det på det sättet, det undrar jag också.

Har "Säcken" ställt krav på att vara etta?
– Jag har faktiskt ingen aning om det. Det vet inte jag. Det är inget vi ens har diskuterat.

Hade det kunnat funka?
– Om jag hade fått frågan om jag vill vara kvar som förstetränare och samtidigt ta in Säcken som en resurs, så hade jag gärna kunnat tänka mig det. Det hade jag gärna tittat på. Om Djurgården kände att vi behöver göra mer för att förstärka eller för att få ut ännu mer så hade jag varit öppen för det förslaget men vi har aldrig haft en sån diskussion. Någonsin.

(FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Vad tycker du om att de inte ens ställer den frågan?
– Nämen jag kan bara utgå från att det är för att de inte vill ha mig där. Eftersom jag får sparken så vill de inte ha mig där och jag utgår bara ifrån att de inte är nöjda med mig som huvudtränare och därför flyttar de på mig. Hade de varit nöjda med mig som huvudtränare så hade de väl, antar jag, då hade de fört såna diskussioner och sagt att vi vill ha kvar dig som huvudtränare men vill förstärka ledarskapet eller något sånt. Så det finns bara en anledning till att de tar bort mig från huvudtränarrollen och det är att det inte är nöjda med mig. Sedan varför de vill ha kvar mig som assisterande… det vet jag inte.

Samtidigt så har de ju gått ut på hemsidan och sagt att de vill ha dig kvar i organisationen. Som tvåa.
– Absolut. Men nu har jag hoppat upp och ner. Jag tog över efter Hardy, fick ta över efter Challe… och jag visste redan när jag tog över efter Hardy vilka förutsättningarna var. Att Challe skulle vara tränare nästkommande år. Nu fick man in honom tidigare, under kvalserien, vilket jag tyckte var bra eftersom det var han som skulle vara headcoach nästkommande säsong så det var helt rätt av Djurgården.

– Nästa steg som hände var att Challe skulle vara huvudtränare (förra säsongen) men så kliver han åt sidan, så skulle jag ta över, sedan vart jag headcoach från det här året och därför kände jag nu när det ändrades igen att jag hade inte energin för att kliva ner och vara assisterande tränare. Igen.

Vad hade det varit för skillnad för dig egentligen?
– Nämen återigen. Att stå där och vara huvudansvarig med allt vad det innebär och så att plötsligt inte vara det, från en dag till en annan. Det hade känts väldigt konstig inför truppen. För min del.

Det ryktas ju att det finns en beef mellan dig och Challe och att det här skulle vara personligt?
– Det vill jag inte kommentera. Utan jag känner att allt som rör mig och Challe, oavsett vad det handlar om, det stannar mellan mig och Challe.

Du tog ju beslut snabbt? Varför inte vänta och fundera lite mer först?
– Snabbt och snabbt. Från att jag fick veta så gav jag det ändå några timmar och jag menar… grabbarna ska träffas idag (läs fredag förmiddag) så beslutet i sig måste tas ganska snabbt även om jag inte tog det där och då. Utan det gick några timmar, jag pratade med några människor sedan tog jag beslutet.

En sak jag inte begriper är varför det var så bråttom plötsligt? Säcken fanns ju redan i organisationen. Om det kommer in en helt ny person förstår man ju att det är kort om tid om den personen vill ha besked men Säcken var ju redan i DIF. Ni har en match kvar sedan är det uppehåll i elva dagar. Så varför brådskan?
– Ja jag vet inte. Men de ville göra en förändring och då blev det bråttom. Men det där kan jag omöjligt svara på. Jag vet inte. Det är bara dem (klubbledningen) som kan stå för vad de tycker och tänker och varför de gör det.

Men ni har inte fört något snack innan då? Om att ta hjälp av Säcken eller så?
– Jag har inte hört ett ljud. Ingenting. Om jag får önska något så… jag såg att Challe anser sig ha haft långt tålamod men jag har inte fått något sånt samtal om det från honom. Jag tycker att vi borde ha haft ett samtal först (innan man byter tränare). Om att vi ska göra saker bättre, vad och hur vi skulle kunna göra det bättre.  

Jag tycker ju själv att tajmingen är lite konstigt. Om man gjort tränarbyte i december när det gick så enormt tungt hade känts mer ”naturligt” nu känns det som ni tagit er ur svackan och är på vägg upp. Men vad tycker du själv om tajmingen?
– Ja, jag tycker också att det är konstigt. Nu har jag - i och för sig efteråt – fått höra att de tog det här beslutet redan förra veckan. Innan de här två senaste matcherna (mot Troja vinst 6-3 och Malmö, vinst 5-2). Men återigen. Vi gick ut med målsättningen att vara topp sju, det var det man sa till mig. Att vi skulle bygga nya Djurgården den här säsongen. Med ett ungt oerfaret målvaktspar, oerfarna backar och hyfsat unga forwards.

– Jag tycker vi har meckat och byggt. Nu ligger vi på den placeringen som man gick ut med, men ändå med lite mersmak för det går uppåt. Så det känns lite märkligt. Och det känns surt att man inte får chansen att fortsätta och slutföra det och se hur långt vi har kommit. Inte minst då vi som sagt, har haft ruggigt sköna individuella samtal med grabbarna där vi har fått bygga dem en och en. Och utdelningen av det kom i de två senaste matcherna som vi har spelat så det hade varit kul att få se i slutänden vad det hade kunnat leda till. Så jag tycker det är tråkigt, riktigt skittråkigt. Och jag är jättebesviken. Dels över att inte få avsluta och dels utifrån att vi hade målsättningen att vara topp sju och man gör det här när vi ligger topp fem.


Du kan inte tänka dig att ångra dig då? Och ta det där assistjobbet om några dagar?
– Nej. Nu går vi på det här och det känns som att jag har tagit rätt beslut utifrån att jag inte får vara kvar som huvudtränare.

Vad ska du göra nu då?
– Bra fråga. Just nu ska jag inte göra någonting.

Hade du kontrakt ett år till?
– Ja jag har kontrakt till sista april år 2015. Alltså i nästan ett år till.

Men vad känner du för att göra då? Jag såg någonstans att du vill fortsätta som tränare?
– Ja, absolut. Jag älskar det här jobbet och jag önskar verkligen att jag får chansen någon annanstans och jag kommer knyta näven och visa alla att jag vet vad jag håller på med. Jag är jävligt trygg i det jag gör. Jag har känt mig trygg i det hela säsongen. Även när vi har förlorat har jag känt att jag vet vilken väg vi ska vandra på och den ska vi jobba vidare på så jag har inte backat en millimeter från min kunskap.

Hur reagerade spelarna i laget?
– Jag har pratat med några spelare. De blev chockerade och de – som jag har pratat med – tycker att det är förjävla tråkigt och tyckte väl även dem att vi har startat en resa tillsammans som de gärna ville avsluta men nu blev det som det blev.

(FOTO ANDREAS GRANDIN)

Det kom en del spekulationer (som jag har svårt att tro på) i går om att Jocke Eriksson skulle hade ett finger med i det här?  
– Men det har han inte. Vore det så, skulle det kännas märkligt för Jocke och jag har pratats vid idag (fredag). Och utifrån det vi pratade om så kan jag omöjligt tro att han skulle ligga bakom det. Jag utgår från att Jocke och jag är ärliga mot varandra i det här fallet och jag fick en helt annan känsla av det han sa till mig. Han tycket också att vi hade påbörjat en resa tillsammans och ville också se hur långt det kunde bära. Det pratade vi om idag.

UPPDATERAT: Jag pratade lite med Jocke Eriksson själv i morse och som jag skrev redan i frågan här ovan så hade jag svårt att tro på någon inblandning från honom. När vi pratades vid nu under lördagsmorgonen så betonade Jocke också att han verkligen INTE haft något finger med här och att han var förvånad över att det spekulerats om det: Han sa också att:

-Det är rena och falska spekulationer bara. Jag och båda tränarna har haft ett bra samarbete, de har haft mitt fulla stöd hela tiden. Det har varit öppet och ärligt rakt igenom mellan oss, från start till mål.

(Nu tillbaka till intervjun med Tony Zabel)

Känns det som att Djurgården är ett avslutat kapitel nu?
– Nej man ska väl aldrig stänga några dörrar. Det är så här nu men vad som händer i framtiden, det får vi se då.

Juniorlaget har väl ingen tränare nu?
– Nej men jag är inte intresserad av att träna ett juniorlag precis nu. Jag har gjort det i många, många år och jag känner att den nivån jag har varit på nu och ännu högre upp, det är det jag är intresserad av att ge mig in på. Sedan får man se vad framtiden ger. Man ska aldrig säga nej på förhand till någonting, jag vill hålla alla dörrar öppna.

Vem tar över juniorlaget då?
– Ingen aning.

Vad är du mest nöjd med över din egen insats under den här tiden i a-laget?
– Framför allt sättet som vi har byggt laget från grunden, där vi har en grym stabilitet i vårt grundspel. Det är det jag är mest nöjd med. Alla i och runt laget vet vad vi håller på med, grundspelet sitter ordentligt. Power play, det säger sig självt, vi har ett av ligans bästa power play och framför allt utvecklingen på gruppen, från dag ett till idag. Den tycker jag har varit enormt härligt att se.

Och ändå gör de så här?
– Ja men de är inte nöjda. Det var klartext från Challe Berglund att laget lyfter inte i tabellen. Det finns mer att hämta och han tror inte att jag kan få ut det.

Sa han varför du inte kan få ut det?
– Nej.

Min känsla var ju tvärtom att ni tagit er igenom den värsta tiden nu och var på väg upp?
– Ja, jag var ju inne på det vid en av dina andra frågor men jag och Nyman och våran fystränare Schumacher, vi har diskuterat ett upplägg där vi ville träna laget ännu hårdare under december och i början av januari för att vi ville få in ännu mer speed i laget. Så vi sa att vi testar och går till ytterligheterna så grabbarna börjar få lite ont i ljumskarna och köra ännu mer skridskor. Vi insåg väl att vi behövde ännu mer speed eftersom det här inte är något tungt lag i sig.

– Så vi sa vi går på den linjen och kör dem ännu hårdare, så ska vi se till att vi får bra betalt för det i februari, mars. Och någonstans på vägen har vi börjat släppa lite på den hårda träningen eftersom vi nu skulle gå in i det här tuffa matchandet (efter miniuppehållet som kommer nu) och insåg väl att vi kanske hamnar på en playoffplats där vi ville vara jäkligt bra förberedda så att vi orkar med det och avslutningen av serien. Och skulle vårt jobb slå väl ut så tror jag att vi skulle kunna plocka väldigt mycket poäng i den delen av serien som Djurgården är på väg in i nu då. Och min känsla är att laget är i fullmatad form, bättre än någonsin just nu när det gäller den biten. Så jag skulle bli väldigt förvånad om de inte vinner en hel del matcher framöver med tanke på den här träningen och tack vare att vi har boostat upp gruppen med de här individuella samtalen med varje spelare.

– I de samtalen har vi haft ganska högt i tak. Där man har fått säga vad man tycker och tänker utifrån sin egen roll, om vad man känner sig begränsad i, i form av kreativitet eller vad det har varit. Sedan har vi löst de knutarna. Och tittar man på de två senaste matcherna, nu hade de ju tagit sitt beslut tidigare, men på de två matcherna har vi gjort elva mål och framför allt i andra halvan av matchen mot Malmö så ser vi otroligt snabba och pigga ut mot ett bra lag som Malmö som vi stundtals är dominanta mot. Och det är i sin tur även frukten av att vi har fått in Jens (Jakobs) att han har börjat hitta rätt i det här laget. Och att Jocke Hagelin har börjat komma in i gängorna efter att ha varit skadad. Så det känns som att fler och fler pusselbitar satt på plats. Det tar ju ändå lite tid att få allt det här i fas och det känns som vi var på gång. Och därför känns det extra surt att inte få avsluta det sättet som vi hade velat göra.

Men! Nu är det som det är – mina chefer har bestämt att jag inte är rätt man för det här och de måste de göra det de tycker är bäst för Djurgården.

Vad tror du det kommer betyda för gruppen och processen som ni var inne i att man gör det är nu. I det här skedet?
– Jättesvårt att säga. Normalt sett när du byter en tränare så här kan du ju få en jäkla boost. Det är många som kanske funderar och ser sig själv i spegeln ännu en gång och ger ännu mer av sig själv. Många gånger får man på ett kort perspektiv i alla fall, positiv energi av det. Så det är jättesvårt att säga. Men gruppen är jätte, jättestark. Det finns bra ryggrad, hierarkin är satt så det är en fantastisk grupp att jobba med. De har väldigt starka band till varandra och det är något vi har byggt hela sommaren med grupprocesser och mycket mentala bitar som vi har jobbat med för att bygga gruppen helt enkelt. Så jag känner att det är en grupp som är redo för att möta det som komma skall. Sedan om tränarbytet nu påverkar eller inte… Jag hoppas och tror att de är så starka i sig att de kommer att fixa det här oavsett.

11 kommentarer:

Ulf sa...

Med den verklighetsuppfattning Zabel verkar ha så var nog det här bäst.

Om man verkar så supernöjd med en femteplats i Allsvenskan, långt efter topp tre, med en av seriens dyraste trupper - då är det nog dags att gå skilda vägar.

Anonym sa...

hAN BÖR HÅLLA SIG TILL JUNIORHOCKEYN det KAN HAN

ChP sa...

Är tveksamt att tala om uppåtgående trend med blott två vunna matcher i rad, som även innehöll svaga delar, dessutom efter flera sk-tförluster.

Marie Hallman sa...

Ulf: Tror du måste se hela bilden. Han vet vilka förutsättningarn varit över tid - jag tror tyvärr att förväntningarna varit högre än förutsättningarna.

anonym: håller inte med dig där!

ChP Fast jag håller med honom. Det började kännas som att något var på gång nu. Försent kanske, jag vet inte men att det endast ska gå uppåt med en så ung och oerfaren trupp är att vänta sig för mycket. Tyvärr. Sedan kan väl tilläggas att Örebro som gick upp i SHL låg nia vid den här tiden förra året. Allt är med andra ord inte spikrakt.

M.B sa...

Folk som inte har varit tränare eller spelat i en lagidrott får gärna ha åsikter, men i själva verket har dom ingen aning om vad som krävs eller hur det fungerar.

Tony och Stefan har utefter förutsättningarna dom haft, bygga nytt med unga och relativt oerfarna spelare sikta på topp sju i getingboet som allsvenskan är gjort ett hästjobb!

Att man inte torskat fler matcher efter 60 minuter med detta laget ska ses som en fantastisk bragd!

Dom har lyckats bygga ett lag med ett ungt och oerfaret lag från grunden toppat med några rutinerade spelare.

Att sitta och gnälla på läktaren om att vi är Djurgårn och ska ligga i shl redan förra året... ja då har man liksom missat hela grejen med lagbygge, idrottspsykologi, rutin och framtid enligt mig!

En mkt bra intervju som vanligt Marie!
Tack Tony och jag hoppas jag får se dig i med Djurgårds skölden på bröstet i båset igen i framtiden!

Ulf sa...

Marie: Vilka brister har det funnits i Zabels förutsättningar? Har han inte fått en bra trupp att jobba med?

M.B.: Att bygga nytt med unga och relativt oerfarna spelare är mer eller mindre en självklarhet i den här ligan. När de unga och oerfarna spelarna utvecklas till erfarna spelare mitt i karriären så har de gått vidare till en bättre liga.

Sen vinner man inte ligor på statistikräkning som ”inte förlorat mycket under 60 minuter”. Vad hjälper det tankesättet när tabellen sorteras efter poäng?

Zabel har den här säsongen ett skakigt målvaktspar, men framför det har han fått jobba med backar som Sam Lofquist, Nils Andersson, Timmy Pettersson och David Lidström som får anses extremt meriterade för den här nivån. Att man på som femte och sjätte back behöver använda Philip Holm (två hela säsonger i SHL/HA) och Linus Arnesson (JVM-back) är en styrka.

Forwards? Samma sak där. Jocke Eriksson, Steve Saviano, Henrik Eriksson, Micke Holmqvist, Joakim Hagelin, Mattias Guter, Micke Ahlén, Markus Ljungh, Jens Jakobs, Marcus Sörensen och Dustin Johner är tunga namn i en sådan här serie. Den på pappret sämsta av de där – Ahlén – var lagkapten i en seriekonkurrent innan han kom till DIF. Det är 11 av 12 forwardsplatser det där.

Dessutom ska man lägga till att man kan fylla på med spelare från en av Sveriges bästa juniorverksamheter, och den i särklass bästa juniorverksamheten i HockeyAllsvenskan. Hur tror du det ser ut när Karlskrona går ner och tittar vad som finns i J20-laget när det blir skador? Tror du att det finns många landslagsmän att välja på?

Zabel har varit fått gott om chanser att lyckas och materialet han fått tillgängligt kan ingen klaga på – som jag visade ovan handlar det om tunga spelare på den här nivån.

Som jämförelse kan nämnas att Karlskrona har tre backar som är födda tidigare än 1993.

Anonym sa...

Ulf: Jag håller helt med dig. Tråkigt att Zabel ska gråta ut så här utan att Challe får bemöta det även om jag inte tror han skulle nedlåta sig till det. Helt klart har Zabel haft en av de bästa, kanske t.o.m. den allra bästa truppen förutom att målvaktssidan var tveksam.
Jag tycker Challe får väldigt mycket skit vilket han tar jäkligt bra. Förra året när det hade gått trögt insåg han att en förändring var nödvändig för att laget skulle ha en chans att nå kvalet så han tog förödmjukelsen att lämna över tränarrollen till Zabel, helt oegoistiskt för lagets bästa.

I år har det gått upp och ner hela säsongen utan att släppa trots en så pass bra trupp och känslan är att Challe har varit mer än tålmodig innan beslutet togs att ta in Säcken. Jag kan tycka att Zabel borde bett om hjälp i ett tidigare skede alt. lämnat över när det inte släppte men istället har han hela tiden hävdat att det gått jättebra trots resultaten.

Det lustiga är att vissa journalister som nu backar upp Zabel under säsongen sagt att man inte förstår att man inte kan få det att släppa och även klankat ner på alla oavgjorda och även förlustrader.

Nej, helt rätt att ta in Säcken och i varje fall ge laget en chans att lyckas i en ev. kvalserie.

Marie Hallman sa...

MB: Håller med dig om det där. Tack för snälla ord också :)Det värmer!

Ulf: Han har haft en helt okej trupp att jobba med men det finns en hel del orutin i truppen med som gör att det gått upp och ner och en femteplats är inte skitdåligt även om jag förstår att alla väntar sig mer.

Anonym: Challe är välkommen att tala ut alla dagar i veckan. Inga problem där... men han vill inte. Sedan har han DIFs hemsida där han har lagt ut texten så nog har han fått komma till tals ocensurerat.

Jag tycker inte det är fel att man tar in Säcken som resurs men jag är tveksam till hur man gör det. Varförö sitta i en vecka och snacka ihop sig innan man involverar headcoachen som i detta fall är Tony? Det hde ju varit mycket bättre att ta det från andra hållet, erbjuda Tony hjälp först och sedan ta det från där. Det tror jag hade lett till andra resultat.

Marie Hallman sa...

MB: Håller med dig om det där. Tack för snälla ord också :)Det värmer!

Ulf: Han har haft en helt okej trupp att jobba med men det finns en hel del orutin i truppen med som gör att det gått upp och ner och en femteplats är inte skitdåligt även om jag förstår att alla väntar sig mer.

Anonym: Challe är välkommen att tala ut alla dagar i veckan. Inga problem där... men han vill inte. Sedan har han DIFs hemsida där han har lagt ut texten så nog har han fått komma till tals ocensurerat.

Jag tycker inte det är fel att man tar in Säcken som resurs men jag är tveksam till hur man gör det. Varförö sitta i en vecka och snacka ihop sig innan man involverar headcoachen som i detta fall är Tony? Det hde ju varit mycket bättre att ta det från andra hållet, erbjuda Tony hjälp först och sedan ta det från där. Det tror jag hade lett till andra resultat.

Ulf sa...

Marie: Du skriver att "det finns en hel del orutin i truppen med som gör att det gått upp och ner".

För vilken av trupperna i den här serien gäller inte detta? Alltså, vilken trupp hade man kunnat byta ut DIF:s trupp mot, som gjort att du satt ett lägre betyg än "inte skitdåligt" på Zabels prestation?

Karlskrona, har de en trupp som man automatiskt får en topp 3-placering med? Karlskoga? Västerås? Malmö?

Nej, det finns ingen trupp i en här serien som innehåller varken så mycket bättre eller så mycket mer rutinerade spelare än Djurgårdens. Däremot finns det LAG som varit mycket bättre än Djurgården den här säsongen.

DIF:s spelare har totalt skrapat ihop 2500 SHL-matcher, det är några hundra matcher ifrån vad de fyra lagen ovanför oss har TILLSAMMANS.

Pluggen sa...

Det är möjligt att Zabel inte var rätt man att ta DIF tillbaka till elitsserien, MEN ska man byta tränare så måste man väl för H-E göra det i tid så att den nya tränaren får en ärlig chans?

Dessutom så kan man, och bör man definitivt sköta det snyggare än vad DIF har gjort! Personligen har jag alltid varit tveksam till Challe som coach/sportchef/chef/whatever och skulle det här inte vara ett geni-drag så anser jag att han kan packa ihop och dra!

Inget ont om säcken, han höll DIF kvar i elitserien med ett sämre lag än vad vi hade när vi åkte ur, men nog hade det varit trevligt med någon utifrån, helt utan tidigare anknytning till DIF...

Man får väl gratulera alla som har velat ha en ny(!) coach, det jävliga är att nu får DIF betala Zabel för att kultivera navelludd ett helt år till...

Bäst skrivet som vanligt Marie! :)