måndag 6 januari 2014

Förlust på straffar men ett fall framåt för SSK

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Vinst och framför allt spelglädje präglade SSK i första matchen (3-0 mot BIK Karlskoga) med Andreas Johansson som ny huvudtränare.

I andra blev det förlust, 1-2 efter straffar mot Malmö. Men. Det var ändå ett steg framåt för Sportklubben.


SSK har haft jobbiga matcher mot Malmö tidigare under säsongen. Först 0-5 borta i första mötet och sedan 3-6 borta i det andra. Nu tog SSK poäng och att döma av rapporteringen och kommentarerna från matchen så var det betydligt mer fart och bättre spel överlag – över hela isen, både med och utan puck.

Malmötränaren Mats Lusth sa efter matchen till LT att: ”Den här farten och intensiteten, både i spelet med puck i vår zon och när de forecheckar… jag har inte sett det spelet från SSK tidigare den här säsongen”

Och ingen kan vänta sig att SSK ska rada upp trepoängare nu. Får man ordning på spelet och tar poäng i fyra av fem matcher så är det gott så. Då kommer man börja klättra och kan bygga vidare på det.

Prio ett måste ju trots allt vara att avancerat uppåt i tabellen, över det nedre kvalstrecket och hamna på säker mark så kan man börja jaga play off sedan. Nu passerades Troja Ljungby som är ny jumbo en pinne efter SSK som nu är på trettonde plats av 14. Det är sex poäng upp till Björklöven som har en match färre spelad än SSK och sju pinnar upp till elvan Oskarshamn som liksom SSK har spelat 33 matcher.

SSK vann för övrigt skotten med 29-16. Lite mer självförtroende innanför västen på hela gänget så tar man motståndaren i en sån här match nästa gång.

Nu missade såväl Linus Fröberg som Wille Nylander och Jesper Thörnberg sina straffar. Nästa gång tycker jag de ska testa David Pastrnak. Killen går ju på glödande kol nu efter JVM där han var riktigt bra trots att Tjeckien åkte ut i kvarten.

Apropå kommentarer så sa Andreas Johansson så här till LT efter matchen om andra perioden:

-Vi har 14-2 i skott, sju a-chanser, där ska vi avgöra matchen. Gör man inte det kommer det tillbaks och biter en i arslet.

SSK lyckades dock få Malmö att bli frustrerade. I tredje tog både Nicklas Jadeland och Johan Björk på sig varsin tia för abuse of officials.


Så även om det blev förlust tycker jag det går at känna en fortsatt försiktig optimism. Något verkar vara på väg att hända inom gruppen.  Ska bli intressant att se vart det tar vägen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Marie SSK har spelat båda matcherna mot Malmö på bortaplan. Innan den igår alltså.

//Johnny

Marie Hallman sa...

Tyckte jag skrev det? Hm. Nåja, går in och ändrar. Tack för påpekandet!!! :))

Anonym sa...

Kul att du nämner publiken och de initiativ som tagits för att få bästa förutsättningarna att ta poäng. Hehe