torsdag 9 januari 2014

"Vi kämpar och hittar ändå en väg att vinna"

(Andreas Dahlström sätter 5-2 bakom Raycroft. FOTO RICHARD HIMBERG)

Andra trepoängssegern på tre matcher för SSK sedan Andreas Johansson tog över som ny tränare. Och tre viktiga poäng på Björklöven (5-2) närmast ovanför. Men – också viktigt - en annan energi i matcherna.

– Det som varit bra är först och främst kämpainsatsen som vi har haft de tre senaste matcherna. Vi gör ingen perfekt match i dag, vi är lite slarviga men vi kämpar och hittar ändå en väg att vinna. Det är viktigt, konstaterar Jacob Dahlström.


Lite är ändrat i spelet också. Inga stora grejer men här är två detaljer:

– Vi har ändrat lite i hemgångarna, vi går hem mer i mitten, försvarar mer i mitten av planen än vi gjorde förr (då SSK ofta hamnade ute på kanterna). Sedan har vi mycket mer och bättre, mer aggressiv backcheck in i egen zon och i mittzonen. Det är lite såna grejer som Andreas (Johansson, nye tränaren) har kommit in med nu, säger Jacob Dahlström.

SSK-forwarden tycker dock att första matchen, 3-0 mot BIK, med nye headcoachen är den bästa av de tre senaste:

 – Vi spelade en mer perfekt match då. Vi gjorde mer som Andreas hade sagt åt oss då, vi backcheckade mer, gjorde färre misstag men å andra sidan så var vi väldigt effektiva idag (mot Löven). Så vi gör en bra match men inte perfekt och vi tar ju tre poäng, då ska man inte klaga, ha, ha.

Hur är känslan i laget då? Känns det som ni har lyfter på riktigt nu?
– Ja det tycker jag. Det är ny energi i laget. Alla vet hur de ska spela, alla jobbar åt samma håll.

Varför gjorde ni inte det innan då?
– Det är en bra fråga! Och jag tror väl att alla försökte men de här senaste matcherna och träningarna har vi haft en positiv energi både på träningarna och matcherna och då blir det lättare att fortsätta bygga på den positiva känslan.

Andreas själv brukar tala mycket om det här med tydlighet. Hur märker ni av det? Har ni fått andra roller i laget nu?
– Inte nya roller, de är nog desamma men han är väldigt tydlig. Det är lätt att förstå vad han vill få fram. Han förklarar bra och på ett enkelt sätt. Är noga med att alla verkligen förstår vad han säger.

 Jacob Dahlström gjorde 1+1 mot Löven då han första spelade fram till 2-0 i första perioden och sedan avslutade kvällens målskytte med 5-2 målet i tredje.

– Vid målet så sköt Jake (Marto) i sargen. Pucken studsar ut bakom ryggen på målvakten, jag kommer bakifrån där och slår in den.

Och assisten?
– Jag och (Emil) Billberg var ute i högra hörnet, jag petar pucken till Johan (Andersson) som passar Mike (Bergin) som skjuter från blå. Så en assist och ett mål, det känns bra. Det har inte gått så bra som jag har velat innan men det har ju inte gått så bra för laget heller så det har varit jättetufft. Samtidigt så vet jag ju att man inte kan gräva ner sig utan det är bara att fortsätta framåt, fortsätta träna bra varje dag. Och de här senaste matcherna har det känts bra både för mig och laget. Det är kul.

(William Nylander. FOTO RICHARD HIMBERG)

Men det är ju inte bara Andreas Johansson som har kommit ny till laget. William Nylander spelade sin femte match sedan återkomsten i klubben mot Löven, gjorde ett mål och en assist och har nu gjort fem poäng (2+3) de här fem matcherna.

– Han och gruppen funkar jättebra ihop. Det är lätt att komma in i det här gänget och han kände ju många från året innan så det är kul att han är tillbaka. Han har bra energi, bidrar med fart på träningarna och matcherna och med hans talang så är det klart att han bidrar med mycket.

( Idoff gör matchens plock! FOTO RICHARD HIMBERG)

Vinsten mot Löven innebar att det nu är tre poäng upp till Umeålaget som ligger precis framför SSK, ovanför det nedre kvalstrecket med en match färre spelad än Sportklubben. Men det gäller ju att hålla i det här nu, bygga på den kontakt man fått uppåt och den energi som kommit tillbaka.

Orkar ni hålla i det här?
– Ja absolut. Den här energin vi fått gör att vi känner att vi spelar bättre, att vi känner att vi är bättre. Det ger också energi som ger mer självförtroende att ha med sig när man spelar och då släpper det automatiskt.


Inga kommentarer: