fredag 3 januari 2014

En unik fansresa

Det görs ju många fansresor varje år men jag vill bara uppmärksamma en lite extra. Varför? Jo den får anses unik.

Djurgården har dragit ihop en speciell fansresa för tjejer som gillar DIF och hockey till kvällens bortamatch i Mora och det har - vad jag och arrangörerna kan komma ihåg - inte  hänt förr att det ordnats en bortaresa med stor buss endast för tjejer men nu är det gjort.Så här beskriver Jenny Borg, som jobbat hårt med den här resan, varför den görs:

"Vi vill slå ett slag för alla de extremt kunniga och otroligt engagerade kvinnorna som finns inom Djurgården hockey. Vi vill också ge tjejer som kanske inte har så många polare att gå på hockey med en möjlighet att lära känna likasinnade och var gör man det bättre än på en bortaresa där det alltid brukar skapas nya vänskapsband?"

Just det här med att ge tjejer som gillar hockey chansen att lära känna likasinnade är grymt. Är nog fler än jag som har noll tjejkompisar som gillar hockey. Och det är ju inte alltid man hittar någon kille att gå med heller. Kan dessutom kännas lite ensamt som tjej i ett stort grabbgäng om man nu skulle våga sig in i en buss på "vanlig" supporterresa så bra där DIF.

Jag har följt bussresan på twitter och facebook och det verkar vara hög stämning så ta gärna efter alla andra klubbar! Ju fler tjejer som vill se hockey desto bättre, finns - om inte annat -stor potential att höja publiksiffrorna om klubbarna får in fler tjejer på läktarna.

Inga kommentarer: