torsdag 30 januari 2014

Djurgården byter tränare

Djurgården har - i mitt tycke helt feltajmat - bytt tränare. Jag har en del åsikter om det där men jag tar det antingen i natt eller i morgon - är nämligen på AIK-Skellefteå på Hovet just nu.

Men så här står det i Djurgårdens pressmeddelande:


"DIF Hockey flyttar upp Hans Särkijärvi som huvudansvarig för A-laget inför slutspurten av säsongen. Hans Särkijärvi har lång erfarenhet av elithockey och var som huvudtränare för DIF säsongen 05/06 med och räddade föreningen i en väldigt utsatt situation. Han har även varit med i kvalseriesammanhang och har varit med om att ta upp lag i seriesystemet, vilket är en viktig erfarenhet för oss.
Med Hans Särkijärvis kunskap och erfarenhet hoppas vi att vi kan få ut ännu mer av laget då det kommer att krävas maximala prestationer under drygt två månaders tid. Vi har fortfarande en möjlighet att ta en direktplats till kvalserien men först och främst är det viktigt att vi säkrar en plats i Play Off, topp 7, som är ett av våra delmål den här säsongen.

Vi hade hoppats på att vi skulle utöka ledarstaben med hjälp av Hans Särkijärvi och därmed förstärka resurserna för att optimera resultatet. Tony Zabel har avböjt att fortsätta i den nya konstellationen. Hans Särkijärvi kommer att assisteras av Stefan Nyman."

3 kommentarer:

Ola sa...

Helt fel att byta tränare nu. Det e ju försent!!! Nu får Säcken samma otacksamma uppgift att på 11 omgångar försöka göra någon förändring. Hur fan e det fatt i ledningen i DIF?! Zabel skulle slutfört säsongen o sen slutat. Eller bytts ut redan i höstas. Den som verkligen bör avgå e Challe. Men det e väl ingen som kan se så kritiskt på honom som det behövs. Hans jäkla tröja hänger ju i taket! Men om han vill minnas som den ikon han e i DIF så bör han omedelbart lämna innan det vi minns bara e skit! O röj upp i styrelsen med. Verkar ju kaos i hela ledningen!

Anonym sa...

Själv tycke jag att det är helt rätt, om än att det kanske kom lite i senaste laget. Zabel har inte lyckats få fart på laget sedan starten av serien även om defensiven börjat fungera bättre. Att det gick bra de sista 2 matcherna betyder ju dessvärre inte att det släppt vilket vi har sett under säsongen med väldigt mycket upp och ner. Även förra säsongen lyckades inte Zabel få till det när väl slutspelet började.

Jag tycker Challe fått ihop ett bra lag, detta har även många experter sagt så helt fel kan kan det ju inte vara. Man har ju även sett hur bra laget kan spela under ett antal matcher men det har inte blivit ngn kontinuitet.

När nu slutspelet närmar sig kan man ju antingen bara sätta sig ner och hoppas att de sista 2 matcherna visar stt laget är på gång men varför skulle det lossna nu helt plötsligt när det inte släppt på hela säsongen? Det Challe och styrelsen gör är ju att ta den chans som finns att faktiskt lyckas i slutspelet, man tar in Säcken som har massor med erfarenhet och en pondus som nog kan bli väldigt viktiga ingredienser när det drar ihop sig. Därmed inte sagt att det kommer att gå hela vägen men man ger det i varje fall en chans och det tycker jag är utmärkt.

Marie Hallman sa...

Ola: ja jag tycker det är skum tidpunkt och tajming. Verkligen.

Anonym: Jag hade gärna sett Zabel kvar men med Säcken i laget som extra resurs. Förstår inte varför han prompt skulle ha headcoachrollen. Tror det hade gått att få in Säcken med i annan roll.