lördag 11 januari 2014

William Nylanders hattrick sköt SSK över det negativa kvalstrecket.

(Två talanger med galler, till höger William Nylander i samspråk med David Pastrnak. FOTO RICHARD HIMBERG/ARKIV)

Åtta poäng varav fem mål och tre assist på sex matcher. Hattrick mot Oskarshamn borta under lördagen - där det tredje målet kom när SSK som bäst behövde det.

Man kan väl säga att all den ilska som William Nylander drog på sig i våras från SSK-fansen då han bröt kontraktet och gick till Modo/Rögle är förlåtet nu va?


Det hackade i Rögle och det hackade i Modo för "Lill-Nyllet" men tillsammans med David Pastrnakoch Linus Fröberg skapades det "magic" som jag såg att nye tränaren Andreas Johansson sa till LT efter 4-3 segern mot Oskarshamn.

Hemmalaget stretade emot bra, reducerade en gång i andra och två gånger i tredje så SSKs ledning såg hotad ut - tills Nylander junior klev fram och fullbordade sitt hattrick. Starkt!

Målen i matchen (Dock ej Williams tredje) kan man se här.

En annan yngling - Robin Press gjorde sitt andra mål för säsongen (det första kom i premiären 14 september mot Mora). Lite extra kul var det ju att han fick chansen till mer istid på grund av skada och sedan gjorde det bästa av chansen. Känns starkt!

Andra raka vinsten... vet ni när SSK hade två raka trepoängare i rad senast? Ja det var inte den här säsongen i alla fall. Det här var första gången  för vid det enda (och andra) tillfälle som SSK vunnit två matcher i rad (eller fler) var  i början av december då Södertäljelaget hade en trepoängsseger följt av två straffvinster så Andreas Johansson har i alla fall börjat starkt med tre treor på fyra matcher.

Den här segern i kombination med Djurgårdens målkalas mot Löven på Hovet innebar för övrigt att SSK nu tog klivet över det nedre kvalstrecket och ligger tolva i tabellen - på samma poäng som Umeå laget (43) men med fem måls bättre målskillnad.


Inga kommentarer: