torsdag 9 januari 2014

Fel fokus förstörde för Djurgården.

Om det var fest och jubel efter fina 4-0 hemma mot Timrå senast så var det desto mer frustrerat för Djurgården i Nobelhallen under torsdagen.

Spelet var det inget större fel på men tyvärr för Djurgårdens del kom en stor del av fokus att hamna på domaren, på utvisningar, ej tagna utvisningar och ja allt det där som BIK vill att motståndarna ska lägga energin på istället för att göra mål.


Djurgården gick gladeligen i fällan. Synd för det här var ju ett bra läget att täppa till luckan uppåt i jakten på en direktkvalplats. Nu har Karlskogalaget återigen 14 poäng ner till Djurgården, visserligen med en match fler spelade men ändå.

Chanser fanns i massor och Markus Ljungh inledde ju målskyttet. Där var skott i målramen och grymma lägen också men jäklar vad bra Justin Pogge spelar. 93,06 i räddningsprocent oc 1.82 i GAA. Och sju hållna nollor. Intressant är ju också att han är (och det här menar jag i en positiv mening) lika galen som de andra i laget. Kolla in segerfirandet efter så förstår ni vad jag menar.

Många stör sig ju på just det där segerfirandet men man får säga vad man vill om det, lagkänsla har de i BIK även om även de haft motigt i några matcher fram till den här.

Apropå lagkänsla var det intressant att höra (såg inte, hörde bara vad Viasats kommentator Per Forsberg såg och berättade) hur Joakim Eriksson gick bananas i båset halvvägs in i tredje. Orsak. Just det här med fel fokus, fokus på domslut och BIK-spelarnas agerande istället för att göra mål och han fick igång laget där lite. För sent dock och sedan kom 3-1 i tom kasse. Så bra agerat men för sent.

Djurgården har haft en uppåtgående trend annars och borde kunna vända tillbaka på vinnarspåret igen på lördag. Då väntar ett Björklöven i riktigt usel form. Snacka om slagläge.

Inga kommentarer: