måndag 6 januari 2014

DIF nollade Timrå på ett gungande Hovet

( Publikfest på Hovet. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

DIF - TIMRÅ 4-0 (2-0, 0-0, 2-0)
 Matchen:  MMM+
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF 100 % och Mika Norja, Timrå 89,19 %
Publik:  7 737
Domare:  Johan Häll


BÄST I DIF
 MMM Nils Andersson, b och Marcus Sörensen, f.
MM Mattias Guter, f och  Jocke Eriksson, f.
M Adam Reideborn, mv.

BÄST I TIMRÅ:  Mika Norja, mv och Thomas Hundertpfund, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (14.38) Nils Andersson (Jocke Eriksson, Mattias Guter) Spel 5 mot 4.
2-0 (15.02) Mattias Kallin (Philip Holm)

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
 3-0 (4.43) Sam Lofquist (Steve Saviano, Markus Ljungh) Spel 5 mot 4
4-0 (7.46) Marcus Sörensen (Jocke Eriksson)

SKOTTEN I MATCHEN:  37-13  (13-6, 16-3, 8-4)

UTROPSTECKNET!
Marcus Sörensen! Först skottäckningen – med handleden av alla ställen och sedan drömmålet. Plus att han är ett ständigt orosmoment för motståndarna. Mycket hockeygodis från hans sida.

FRÅGETECKNET?
Har Djurgården hittat formen nu? Kanske. Det här var sjunde segern på nio matcher och fortsätter DIF spela så här så kan våren bli riktigt rolig. Det var, vad jag kan minnas, även första gången på hur länge som helst som DIF kunde ställa fyra ”riktiga” kedjor på isen istället för att ta ”de som finns och inte är skadade eller sjuka” till tredje/fjärdekedjorna.

(En ung Fredrik Bremberg på jumbotronen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

NOTERAT:
Hyllning av Fredrik Bremberg, den sista legendarhyllningen av de fyra ikonerna som slutat inför säsongen hölls den här matchen. Och det blev en mäktig hyllning som dessutom kom på  Järnkaminernas dag och med en elektrisk stämning på Hovet. Måste ha varit en magisk känsla att stå där nere och ta emot den. ” Det var härligt. Kul och härligt” sa ”Linkan” själv efteråt.

 (Hyllad och tre pinnar till DIF. Klart Linkan var nöjd. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Timrå hade ett stolpskott som vid första som såg ut att vara inne och studsa ut men det visade sig vara ett skott i kryssribban. Ingen i Timrå verkade ens reagera heller så det var rätt beslut att inte ens titta på videon.

Nils Andersson gjorde matchens snyggaste nedtagning när han knackade ner en puck som var på väg att flyga ur Timråzonen, passade till Guter som passade Eriksson som passade Nils som gjorde mål på direktskott. Klockrent.

Det gäller att ha tur också och på det kontot får vi nog sätta DIFs 2-0 då pucken studsar över Timråmålvakten Norjas arm, ner bakom ryggen och sedan rullar försmädligt (för Timrå) i mål. Philip Holm hann fram och petade till pucken men då var den redan över linjen.

Man vet att det är bra tryck när man får vråla åt den som sitter en decimeter ifrån. Och då satt vi ändå på pressläktaren där ingen sjunger.

Thomas Hundertpfund gjorde en elegant hand till plockskyffling när både han och Norja låg på isen vid det egna målet. Borde väl inte vara tillåtet (?) men fick passera.

Jens Jakobs debuterade i DIF. Lite försiktig först men växte in i samspelet med Joakim Eriksson och Marcus Sörensen. Inga poäng men ett stolpskott.

Adam Reideborn höll sin tredje nolla för säsongen. Reideborn har nu fem nollor på två säsonger.

OCH SÅ EN SAK TILL:
 Om någon tyckte att Timrås tröjor såg tajta ut och blev lite förvirrade av numren så beror det på att Timrås matris – för första gången under karriären -  glömde A-lagets tröjor hemma. Som tur var skulle lagens juniorer mötas i morgon och juniortröjorna hade åkt med A-lagets buss ner så A-laget fick ta på sig dem i stället. Lite kortare, lite tajtare och lite fel nummer här och där men det gick.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Citatet
Låt dagens stämning bli DIF hockeys vändning
(Fansbanderoll på läktaren. Ett stöd som borde räcka hur långt som helst)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här 

3 kommentarer:

Erika sa...

Klantigt att du inte kan tagga bilderna med rätt namn, än mindre be om lov. Det är lite lågt tycker jag.

Marie Hallman sa...

Erika!

Hej. Jag trodde det var Daniel Petterssons bilder. Och honom har jag fråga om lov under matchen, vi pratade om bilderna och han sa att han lade dem under sin inlogg, så jag tog dem där. (Jag brukar aldrig sno bilder!)

Ber verkligen om ursäkt om jag använt någon annans bilder (dina uppenbarligen) och tar givetvis bort dem som inte är mina ögonblickligen!

Som sagt, ber om ursäkt. Ska kolla med Daniel hur jag kan undvika att få med andras bilder än hans egna nästa gång!

Marie Hallman sa...

Erika!
Nu har jag givetvis tagit bort alla bilder som inte mina. (Du kan få se mitt bildkort om du tvivlar över de bilder som är mina egna)

Tog även bort de där det står att Daniel är fotograf, vill ju inte riskera att ta fel i gen och åter få med några av dina bilder.

Ber som sagt verkligen om ursäkt för misstaget. Jag missförstod Daniel om vilka bilder som var hans men nu alla bilderna utom mina egna borttagna. Jättebra att du sa till.

Ha det gott!