onsdag 22 januari 2014

Asplöven nollade Djurgården

En poäng. Det är vad som skiljer Djurgården från Asplöven efter onsdagens match - som spelades i Luleå, tretton mil från Haparanda. I bekväma Coop Arena  (nåja men jämfört med Arena Polarica så).

DIF vann skotten story i första (14-3) sedan vann Asplöven skotten i andra och tredje (11-9, 10-7, 4-0). Vad som hände där i första pausen? Det vete tusan.  


Man måste ju säga att Asplöven gör det fantastiskt bra. Denna utdömda fula ankunge gnetar in poäng och har som sagt bara en pinne upp till DIF på femte och Rögle på sjätteplatsen. Mötena lagen emellan har för övrigt slutat (med Djurgårdens ögon sett) strafförlust 1-2, övertidsvinst 4-3 och nu övertidsförlust 0-1. 

Man kan ju undra vad oddsen är på att samtliga tre matcher de här lagen emellan skulle vara kryss efter tre perioder? Och att Asplöven skulle vinna två av dem?

Lite mer kuriosa.

Så här långt har (endast) fyra Djurgårdsspelaren nätat på Joel Lassinantti: 

Steve Saviano var den ende målgöraren för DIF borta den 15 oktober (0-1 i spel 4 mot 5)

Dustin Johner gjorde två mål hemma (1-1 i fem mot fyra och 3-2 i fem mot fyra), Marcus Sörensen gjorde 2-1 i den matchen medan Nils Andersson avgjorde på övertid med sitt 4-3 mål. 

I kväll? Inte en endast fullträff. Och Djurgården har de senaste matcherna haft en lite märklig formkurva vad gäller målskyttet.

1 mål mot Almtuna (1-2 e straffar)
4 mål mot Mora (4-3 e straffar)
4 mål mot Timrå (4-0)
1 mål mot BIK Karlskoga (1-3)
7 mål mot Björklöven (7-0
1 mål mot Karlskrona (1-3)
1 mål mot SSK (1-2 e straffar)
1 mål mot Rögle (1-2 e straffar)
0 mål mot Asplöven (0-1 på övertid) 

Som ni ser - bara ynka tre mål på de fyra senaste matcherna. och det kommer efter att man slagit Löven med 7-0. Nu verkar ju Löven vara i fritt fall men ändå.

Jag vet inte vad Djurgården ska göra riktigt för att få krampen att lossna. Jag konstaterar bara att det är vissa saker som har upprepats - säsong efter säsong - de senaste åren. Som till exempel krampaktigt målskytte under första matcherna tills man ligger risigt till, då släpper det lite och man jobbar sig upp till en bra position. Väl där blir det jobbigt igen och nytt strömfält i klubborna. Förklara det scenariot den som kan.

Spelarna vill vinna. De vill verkligen. Jag såg hur Dustin Johner var så less på både sina egna och lagets tillkortakommanden senast. Men det låser sig. Om och om igen på något vis.

Nu är man i ett minst sagt risigt läge. Topp tre känns allt mer avlägset - inte minst då topptrioni tabellen plockar poäng och då främste utmanaren till topp tre, Malmö, lyckas slita in poäng varje kväll. Ofta trepoängare dessutom. Och när DIF inte gör några så växer gapet. Efter kvällens matcher är det elva poäng upp till tredjeplatsen men då har samtliga fyra framför DIF en match färre spelad.
6 kommentarer:

Anonym sa...

Huj

Anonym sa...

Mycket är fel , först gjorde Challe tokmiss med Huddingekedjan o målvakterna visst om man bortser från straffar ( varför man nu ska göra det?) så har Adam varit bra sedan han (allt försent)fick första spaden, Mattson har tyvärr vissar sig inte hålla måttet, såg bl.a. Själv till att vi missa en klar trea borta mot Björklöven. Här slutar Chalmers ansvar tycker jag och övergrepp till zabels o spelarna, herregud vad ALLA underpresterar! Zabel har nu fåttchansen 3 gånger o misslyckats grovt,, är ingen tillfällighet han får uppenbarligen inte ut i närheten av Max för en enda gubbe, brukar aldrig förespråka sparkning av tränare men herregud alla ser ju att det inte funkar, dock ska spelarna också rannsaka sig själva grovt

Marie Hallman sa...

anonym: Jag tycker inte man kan säga att Zabel fått chansen tre gånger. Första fick han rensa upp efter Hardy, andra gången efter Challe men visst, den här tredje gången fick han chansen att jobba från grunden, från början.

Jag vet inte varför det är så upp och ner hela tiden. Men något fel är det!

Pluggen sa...

Ojämna något förtvivlat, man undrar vad det är som inte fungerar, för SÅ dåligt är inte laget.. Jag tror inte att det räcker med en mental coach, det måste fan in en exorcist.. Bäst skrivet som vanligt!

Leif Stathagen sa...

DIF är avhängda från top 3 av två anledningar,1 deras oförmåga att stänga matcher, 2 strafförluster.
Kombon usla straffskyttar/usla straffmålvakter fungerar jävligt dåligt i ett lag vars matcher alltför ofta avgörs på just straffar. Jag tycker att just målvakts biten är värst faktiskt. Ett normalt hockeylag gör mål på lite mindre en var tredje straff (DIF sämre)men låt oss se på årets matcher så om DIF säg gjort mål på en av tre straffar så skulle dom ändå "bara" ha haft 2 mer poäng, detta pga av att målvakterna släpper in ungefär varannan o ibland 2 av tre straffar,,detta är anmärkningsvärt och givetvis oacceptabelt.Om man ser på Adams 3 senaste straffmatcher kan man undra vad dom gör på målvaktsträningarna VART ÄR GRUNDERNA?? har du dåligt självförtroende i straffar så håll dig till grunderna men det ser ut som han inte lärt sig några,, ut gör dig stor o backa när inget skott kommer osv Adams hela rörelsemönster är helt keff,, Mattson är om möjligt ännu sämre då han på straffar står som fastfrusen, det är väldigt enkelt att göra mål på DIF när det kommer till straffar.Detta faller så klart tillbaka på målvaktstränaren som uppenbarligen inte lyckats här, detta i kombination med usla straffskyttar är förödande för DIF tabellplacering i år.

Marie Hallman sa...

Pluggen: Ja man undrar! Det är frustrerande. Tack för snälla ord :)

Leif S: Att målvakterna släpper in straffmål är inget konstigt men att DIF inte kan få in pucken framåt. Ever. Det är ju verkligen irriterande. Man undrar ju hur tänket går vid val av straffskyttar. Ta Dustin har missat sex av sex, läget att testa någon annan kanske...