onsdag 29 januari 2014

Dubbel förlust för SSK

(William Nylander. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Jacob Dahlström kvitterade,  med ett skott upp i nättaket, till 1-1 med 4.42 kvar till full tid. Men. En minut och tjugofyra sekunder senare tog Rögle ledningen igen, då Dennis Everberg utan större uppvaktning fick sätta segermålet bakom Sebastian Idoff.

Med elva poäng upp och tolv matcher kvar är det uppförsbacke maximus för SSK i jakten på playoffplats. Det krävs fyra vinster fler än sjuan Asplöven för att ta sig förbi Haparandalaget. Det kan gå men det är en tung uppgift - inte minst då William Nylander återvänder till Modo.


När William lånades ut till SSK hette det i pressmeddelandet att han lånades ut "för resten av säsongen" men det stod också att "Modo får ta tillbaka William vid omfattande skadebild" och den klausulen utnyttjar Övikslaget nu alltså (även om det inte känns som något större manfall däruppe just nu). Men William är stekhet, klart de vill ha hem honom. Risigt kommunicerat dock av SSK, när han presenterades att inte ge hela bilden men det är som det är.

Nyllet Junior har under sina elva matcher i SSK avancerat till nionde plats i den interna poängligan med tretton poäng (6+7) på de elva matcherna. Han har i allra högsta grad varit en av faktorerna till att SSK vänt mardrömsförlusttrenden och tagit sig upp ovanför det negativa kvalstrecket.

En anledning till William Nylanders eget lyft under utlåningen (det gick ju sådär i både Rögle och Modo innan) är att han trivs i SSK, han känner sig trygg med assisterande tränaren Anders Sörensen som han har känt sedan han var liten och är trygg i samspelet med juniorlagskompisen David Pastrnak.

Till Länstidningen säger han att "Klart man spelar med mer självförtroende. Nu vågar man göra grejer som man inte hade känt för att göra då"

Det ska bli intressant om han kan ta den känslan med sig upp till Modo.

När SHL har OS-uppehåll 9-22 februari kommer han dock att vända åter till SSK då HockeyAllsvenskan kör på trots OS. Det blir då möjlighet till spel i sex matcher, det vill säga hälften av de tolv SSK har kvar.

Och även om playoff är borta då så måste ju SSK göra allt för att hålla sig på plats tretton eller högre. SSK har just nu fem poäng ner till Björklöven så visst kommer William Nylander bli en viktig kugge när han kommer tillbaka. Igen.

Inga kommentarer: