fredag 3 januari 2014

Silly season DIF - Jens Jakobs med fler

Hoppas inga Djurgårdsfans satte i halsen när ni såg rubriken, jag tänkte bara sammanfatta läget i DIF då det har hänt lite senaste dagarna och jag har inte hunnit med att skriva.

Men för att ta det kort så har Matthias Sundberg lånats ut (den 30 december)  till Huddinge hela säsongen. När det gäller övriga  lån...
...så hade Bobbo Petersson redan vänt tillbaka till Örebro och i och med att Djurgården nu tagit in Jens Jakobs så lämnar (3 januari) Robin Dahlström DIF och åker tillbaka till ÖHK han med.

Jens Jakobs är som ni säkert noterat ett nytillskott från Leksand. Han är inhyrd av DIF för resten av säsongen och blev officiellt klar i går torsdag (2/1). Ska bli kul att se vad han kan göra i DIF - Jakobs är faktiskt delad åtta så här långt i Leksands interna poängliga med åtta poäng (5+3) på 28 matcher

Han är inte med i kvällens möte mot DIF i Mora, är sjuk enligt DIF. I mora har han för övrigt noterats för 137 poäng under totalt 196 matcher. Bra snitt får se om han kan hålla det i DIF också. Han lär ju7 vara sugen på revansch i alla fall då han inte fått utrymme i Leksand.

Så här beskrivs han av sportchefen Challe Berglund i ett pressmeddelande: "Jakobs är en bevisad poänggörare som är bra på att hänga puckarna. Han är teknisk, gillar att utmana och spetsar till vår trupp ytterligare vilket är något vi har velat göra inför slutet av säsongen. Jakobs är också ett prioriterat val av tränarna.

Kontraktet med Jens Jakobs (och Joakim Hagelin som gjorde comeback efter skada mot Mora) har delvis finansierats av Djurgårdshjälpen och externa finansiärer.


Inga kommentarer: