fredag 17 januari 2014

SSK straffade DIF

(William Nylander sätter den avgörande straffen för SSK. FOTO RICHARD HIMBERG)

SSK-DIF 2-1 efter straffar  (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Matchen: MMMM
Målvakterna: Sebastian Idoff, SSK och Adam Reideborn, DIF
Publik: 4 693
Domare:  Mikael Holm


BÄST I SSK
MMM  David Pastrnak, f
MM  William Nylander, f
Sebastian Idoff, mv

BÄST I DIF
MMM Nils Andersson, b
MM Michael Holmqvist, f
M Adam Reideborn, mv


( Linus Fröberg vs Micke Holmqvist. FOTO RICHARD HIMBERG)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN:
-

ANDRA PERIODEN
-

( Jesper Frödén lyckas - i gröten av folk - lyfta in 1-0. FOTO RICHARD HIMBERG)

TREDJE PERIODEN
1-0 (08.14) Jesper Frödén (Dan Illiakis, Peter Nolander) Spel 5 mot 4.
1-1  (17.04) Markus Ljungh (David Lidström)

FÖRLÄNGNING:
-

STRAFFAR
2-1 GWG William Nylander

SKOTTEN I MATCHEN:  24-29  (10-7, 8-9, 3-8, 2-5, 1-0)


 ( Jonas Engström satte SSK:s andra straff och eftersom SSK då satt två och DIF noll var saken klar.  FOTO RICHARD HIMBERG)

UTROPSTECKNET!
Fyra segrar av fem möjliga. Snacka om att Andreas Johansson har fått en kalasstart. Det SSK som tidigare såg räddhågsna och handlingsförlamade ut sprudlar nu av energi och glädje i spelet. Känns som SSK bör hålla sig kvar ovanför det nedre kvalseriesträcket nu. Till att börja med!

FRÅGETECKNET?
Sam Lofquist. Ryktet går DIF-backen är på väg att lämna. Challe Berglund avfärdade de uppgifterna på en direkt fråga med ”Nej och det där har väl ryktats länge”. Tony Zabel sa att ”Vi har nio backar, han är inte en av de sju som fick förtroendet i dag”. Zabel hävdar samtidigt att ryktena om att DIF vill dumpa Sam är ”helt fel, jag har inte hört någonting om det”.  Jag (Marie) ska ärligt säga att jag inte vet vad som är sant eller inte i det här. Det lär väl visa sig men det var de svar som DIF ger i frågan nu i alla fall.

(William Nylander bara producerar och producerar . Nio pinnar varav sex mål och tre assist på sina sju matcher i SSK. Makalöst.  FOTO RICHARD HIMBERG)

NOTERAT:
Härligt att se farten på SSK:s gallerduo. Det är full speed ända in i sargplanket i varje byte. Offensiva tacklingar, sköna finter, snabba positionsförflyttningar. Hockeygodis! Var för övrigt bra tempo på alla i matchen. Riktigt kul att se. Sedan går det kanske för fort för SSK-juniorerna emellanåt, de tappar bort det de själva gör men vilken skillnad intensiteten i spelet nu och bara för några veckor sedan.

(Timmy Pettersson och Jason Gregoire känner på varandra.  FOTO RICHARD HIMBERG)

Var för övrigt mer närkamper i den här matchen än jag sett på de senaste matcherna sammantaget. Känslorna satt utanpå och det var skön hetta där nere på isen!

SSK:s forward Phil DeSimone satt på pressläktaren med skadat knä. Han vred till inre ledbandet på träning under onsdagen och hoppades kunna köra men det gick inte. Trodde han skulle bli borta ett par veckor, minst men skulle försöka fixa ett skydd för att komma i gång så fort som möjligt.

Djurgården bjöd på två utvisningar på grund av för många spelare på isen.  Vid den andra gjorde SSK dessutom 1-0, med 18 sekunder kvar av utvisningen. För dåligt DIF!

(Adam Reideborn.  FOTO RICHARD HIMBERG)

Beröm till båda målvakterna som behöll lugnet och spelade stabilt. Grymt att en av dem skulle behöva förlora efter två så bra insatser.

 
(FOTO RICHARD HIMBERG)

OCH SÅ EN SAK TILL:
Det skulle verkligen behövas två huvuddomare i en sån här match. Nu tappade Mikael Holm tyvärr ett gäng domslut som slog fel åt än det ena och än det andra hållet. Det går så mycket fortare i HockeyAllsvenskan idag än det gjorde för bara två år sedan och det är så mycket som står på spel även här så det här håller inte. Blir omöjligt att hinna med som ensam huvuddomare.

(Robban Carlsson, Timmy Pettersson och en hög med några till... mycket känslor! FOTO RICHARD HIMBERG)

Citatet
”Sista tio minuterna händer det saker överallt”
(Domaren Mikael Holm i Viasats sändning)

LAGUPPSTÄLLNINGAR:hittar ni här  Och HIGHLIGHTS finns här: 
FLER FINA BILDER av Richard Himberg hittar ni här

3 kommentarer:

Anonym sa...

Inför denna säsong var de flesta överens om att DIFs försvar och framförallt målvakter var den svaga sidan men mycket bra spel i ET gjorde dock att förväntningarna höjdes ordentligt på laget.
Nu när serien närmar sig sitt slut kan man konstatera att de svaga delarna är de som fungerar medan anfallet, som utöver att det var starka namn redan från början dessutom förstärkts med bl.a. nu senast Jakobs, fortfarande har förtvivlat svårt att hitta målet.
Här måste ansvaret ligga på tränaren som trots ett av seriens på papperet bästa anfall inte lyckas. I denna match var det ytterst få chanser då anfallen som vanligt hamnade längs sargerna och aldrig lyckades komma in på mål och detta ser man i match efter match utan någon förändring.
Man kan även fundera på om det verkligen var Zabel som var den huvudsakliga anledningen till att det gick så mycket bättre förra säsongen då han tillträdde, jag gissar på att spelarna förstod att nu var det allvar när Challe flyttade på sig. Zabel lyckades ju heller inte i förkvalet och i år kan man ju inte bara konstatera att det blir nästan omöjligt att nå direktkvalet utan man måste ju dessutom konstatera att med detta spel så kan de även bli omkörda av flera lag bakifrån så det inte ens blir något förkval vilket vore en ekonomisk katastrof gissar jag.

Marie Hallman sa...

Anonym: Intressanta tankar! Jag tror dock inte att ett tränarbyte skulle hjälpa och tycker inte att DIF är riktigt så risiga som du gör.
Men vi är nog eniga om att det är för mycket upp och ner, fortfarande. Det är ett återkommande problem i DIF oavsett tränare känns det som de senaste åren. Sedan ska man inte glömma att HockeyAllsvenskan nog är inne på sin jämnaste säsong hittills genom alla tider.
Å andra sidan tuffar BIK och KHK på och det borde DIF också kunna göra.
Men vi får se, de två senaste åren har det ju varit en fördel att komma via playoff så det kanske bara är bra?!

Anonym sa...

Jag uttryckte mig nog lite klumpigt, jag tror inte heller att det är rätt att byta tränare nu, mer att det måste ske förändringar på anfallssidan då det i ganska många matcher låst sig, man kommer inte in på mål och blir ofta stressade redan i uppspelen. Jag tycker absolut att med det anfall Djurgården har så borde man göra fler mål och visst, i vissa matcher har man gjort många mål vilket höjer statistiken men i alltför många matcher bara 1-2 mål vilket blir för lite. Som sagt, defensivt är det numer riktigt bra trots att många hade frågetecken innan säsongen.