lördag 18 januari 2014

"Vi betalade inte priset till hundra procent framför deras mål"

(Fredric Andersson. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Två strafförluster (1-2 och 1-2) och nu nollade. Almtuna är en minst sagt svår nöt för SSK att knäcka:

– Ja speciellt när de får ledningen så här tidigt så är de riktigt bra, tycker jag, säger Fredric Andersson och fortsätter:


– De täcker skott, de ligger på rätt sida och de chansar egentligen inte på någonting utan de är tajta och det blir svårt när de får 1-0 och 2-0. Men om jag jämför vår andra-, och tredjeperre så tycker jag vi steppar upp rejält. Vi ger det en chans!

Men ni är inte med i första perioden alls. Det är stor skillnad mot Djurgårdsmatchen där ni kom ut och tog kommandot direkt?
– Ja oh ja. Och det är stor skillnad i dag mot de fyra, fem senaste matcherna i rad tycker jag då vi har kommit ut och varit med bra från början. Nu kom vi lite på hälarna och de gjorde mål på sitt första anfall i vår zon och jag vet inte om det kanske var lite så att det tog lite extra tid att komma in i det, det är ju tufft att släppa in ett tidigt mål.  Sedan studsar vi tillbaka men man ska inte behöva studsa tillbaka, man ska vara där från början. Men i vissa matcher blir det inte så.

Hur kunde det bli så då? Det var som att självförtroendet från Djurgårdsmatchen var som bortblåst och då spelade ni ju bra och vann?
– Jo självförtroendet har varit bra och det tror jag att det är fortfarande. Eller det VET jag att det är. Det är ingen som åker runt och är orolig. Och vi kommer tillbaka och ger det chansen i slutet av andra och i hela tredje egentligen. Men som sagt, Almtuna har bra försvar – de chippade ut puckarna och gjorde inga misstag.

Vad är skillnaden då?
– Att vi inte kom ut som vi ville. De kanske två, tre första bytena var vi i deras zon men det var som Andreas (Johansson, tränaren) sa efter matchen att han vill ha oss så nära hundra procent som det går – nu var vi inte tillräckligt nära hundra procent från start. Och oavsett om vi hade pucken där nere så betalade vi inte priset till hundra procent, som han sa, framför deras mål och det kom lite sent. Det kom efter att de hade gjort sina mål och det var lite för sent.

Det kändes som att efter halva matchen då började ni få tryck?
– Ja precis och sedan var vi grymt nära att göra mål. Vi spelar hyfsat bra pp tycker jag och vi borde sätta dit någon för gubbarna som är inne där gjorde det bra och de flyttar pucken snabbt, de kom till skott. Och vi hade fina chanser men deras målvakt (Erik Hanses) var bra och deras försvar hittade allt som oftast andrapuckarna och det gjorde inte vi. Det är då man ofta gör mål om man hittar de där puckarna, säger SSK:s lagkapten.


Irritationen och besvikelsen över att inte fortsätta på segertåget fanns så klart där. Men det fanns en annan känsla också. Det var – trots förlusten – raka ryggar och huvudet högt. Viktigt, viktigt om man ska orka spela sig uppåt i tabellen. Det var nu jävlar tar vi igen detta i nästa match istället för de våta katter som tidigare suttit och grävt ner sig efter förluster:

– Nämen vi sa det direkt efter matchen, både tränarna och spelarna att det är en ny match på tisdag och vi ser fram emot den och det är skönt att det inte är så många dagar kvar till dess. Vi kommer studsa tillbaka bra.

Kan ni ta förluster på ett bättre sätt nu?
– Ja det tycker jag. Det är liksom... det är så klart som du sa att man blir besviken och arg men det sitter kanske inte i lika länge som det gjorde förr utan jag tror vi är bättre på att skaka av oss det här än vi har varit förr och det är viktigt när det inte är så jättemånga matcher kvar utan vi måste ta en match i taget för all matcher är viktiga här och vi kommer vinna många matcher nu, det är jag övertygad om.

Hanterar nye tränaren Andreas Johansson förlusterna annorlunda?
– Nej våra tränare har väl försökt hantera förlusterna med samma melodi de med men skillnaden är väl att nu har vi vunnit några matcher och fått upp självförtroendet i laget och har fått in energi.

Och då är det lättare att inte gräva ner sig?
– Exakt

Men det måste ju vara extra surt att torska mot Almtuna, även om de avancerat uppåt mitten av tabellen nu och inte kan kallas bottenkonkurrent längre?
– Ja, de spelar bra. Men Vi har en match mot dem kvar, vi får en chans till.

Och det gäller att ta den. Almtuna är nu nia med två poäng upp till playoffplatsen medan SSK är tolva och bara har två poäng ner till Björklöven – som har en match färre spelad än Sportklubben. Å andra sidan verkar Umeålaget vara i fritt fall. Lördagens 1-6 förlust mot tabelljumbon Troja var den elfte förlusten på de tolv senaste matcherna. Och det känns som att SSK – som i sin tur har nio poäng upp till sjuan Timrå ändå har lämnat mardrömsstrecket bakom sig. Eller?

– Vi försöker väl inte tänka så mycket på det strecket överhuvudtaget utan vi försöker koncentrera oss på nästa match och det gör vi redan på måndag när vi börjar träna och kollar på video och pratar om den och har fokus på den. Sedan när den är spelad så stryker vi ett streck över den, sedan är målet play off. Vi har chansen och det är något vi verkligen tror på att vi kommer göra.

Du vill inte svara på frågan om ni har lämnat det tråkiga strecket bakom er nu?
– Nej det strecket kan vara där, vi bryr oss inte om det!


.

Inga kommentarer: