fredag 3 januari 2014

"Det känns som att de ringer på allt möjligt men inte den här"

Jag jobbade åt TT och hann inte med några egna intervjuer men här är texten jag skrev åt dem. Alla citat i texten här nedanför är  därmed sagda till TT även om det är jag som är reporter :)


(Christian Sandberg hade en puck inne med fyra sekunder kvar till full tid men målet dömdes bort. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK hade chansen att täppa till gapet uppåt. Men två bortdömda mål och en tappad ledning förstörde kvällen för AIK som förlorade första ronden (3_4 efter förlängning) i dubbelmötet mot HV71.

– Det är klart att vi vet om att läget är tufft. Men vi visar jäkligt bra moral i dag. Gör vi det framöver också kommer vi ta många poäng och bli livsfarliga, säger AIK-forwarden Christian Sandberg till TT


Tabelljumbon AIK kom till hemmamatchen med fyra poäng upp till HV71 ovanför kvalstrecket och ett väntande returmöte mot Jönköpingslaget på lördag.

Med bara fyra sekunder kvar till full tid jublades det för fullt över en trepoängsseger.

Men jublet övergick i burop då målet dömdes bort - utan att någon videobedömning gjordes  - till skillnad från i första perioden då AIK fick ännu ett mål bortdömt men då efter bedömning.

– Alltså… Jag får träff på pucken och den går över linjen. Den är inne. Det känns som att de ringer på allt möjligt men inte den här. Jag vet inte om det var rätt eller fel. Det är som det är bara, säger Sandberg.

Hans AIK såg länge ut som ett pånytt fött lag. Det var full fart framåt och i de två första perioderna en intensitet och aggressivitet som laget bara mäktat med ett fåtal gånger under säsongen.

AIK vann skotten i första med 23_9_en unik siffra för Gnaget som inför matchen snittat 24,71 skott, totalt, per match och AIK ledde också efter två perioder med 3_1:

– Det var kul att bjuda publiken på lite bra hockey. Jag tycker vi gör det bra i andra med men i tredje blir det jämnare, sedan får de in tre mål på oss. Det är surt, säger Sandberg.

Nu kunde istället HV71 fullborda sin vändning då Anssi Salmela gjorde segermålet 1.51 in i förlängningen.

– Jag hade lite tur att pucken gick in. Vi sa att vi skulle visa stolthet över klubbmärket. Då kom reduceringen, det lyfte hela laget, säger HV-forwarden till TT.

TT: Ni drygar ut luckan till AIK till fem poäng?
– Ja det är riktigt tunga poäng, först Örebro och nu AIK. Det är lagen som jagar oss som vi måste fokusera på och skaka av nu i första hand innan vi ens kan börja slänga en blick uppåt i tabellen.

För AIK väntar fortsatt desperat jakt medger Christian Sandberg för TT:


– Vi vet att vi är starka och vi vet att vi kommer göra ett jäkla bra avslut sedan så får vi se vad det blir. Vi tänker inte lägga oss ner och dö i alla fall.

Inga kommentarer: