lördag 18 januari 2014

SSK nollades av mardrömsmotståndarna

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

ALMTUNA- SSK 3-0  (2-0, 0-0, 1-0)
Matchen: MMM
Målvakterna: Erik Hanses, Almtuna 100%  och Sebastian Idoff, SSK 90%
Publik: 1 643
Domare:  Peter Sabelström

 
 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


BÄST I SSK
MMM  William Nylander, f
MM  Jonas Engström,f
M Sebastian Idoff, mv

BÄST I ALMTUNA: Erik Hanses, mv och Tobias Hage, f.  

  (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0(05.53) Mattias Johansson (Johan Berggren, Jesper Danielsson).
2-0 (11.31) Tobias Hage (Marcus Högström, Simon Mattsson).

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
 3-0 (19.55) Per Svensson  (mål i tom bur).

SKOTTEN I MATCHEN:  21-28  (10-9, 6-9, 5-10)

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Första målet! Det här kan ju vara en tillfällighet men under de sex matcher som SSK haft Andreas Johansson som tränare har SSK vunnit fyra – och gemensamt för de fyra segermatcherna är att SSK då gjort första målet.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

FRÅGETECKNET?
Vad hände mellan matchen i torsdags och matchen idag lördag? Det SSK som satt i förarsätet mot DIF i stora delar av den matchen såg mestadels blekt och tempofattigt ut under första halvan av matchen. Sedan kom man igång  men då var Almtuna för bra för att tajta till och försvara sig.

NOTERAT:
Jonas Engström och gallerkidsen hade bra fart på fötterna och skapade de farligheter som fanns att notera i första perioden. I övrigt var det en märklig period av SSK som var där men ändå inte på något sätt.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jag satt och väntade ett par Robban Carlsson tacklingar för att väcka laget men när det väl kom en smäll blev den feltajmad och nummer fjorton fick 2+10 för checking to the head och missconduct i stället. 

SSK hade tur två gånger om under andra perioden. Almtuna hade först helt öppet mål men lyckades osannolikt nog inte raka in pucken trots att Idoff var helt borta, sittandes på baken i det första läget. Vid det andra kom Fredrik Vestberg helt fri men Idoff kom med en reptilsnabb rättning åt pucken som styrdes via ribban och ut.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
SSK hade å andra sidan inte marginalerna med sig när man väl fick tryck heller. Sista fem av andra parkerade Sportklubben nere vid Erik Hanses och fick till ett rejält tryck men Almtuna slet heroiskt framför sin målvakt så det blev inget nätat där heller för SSK.

I tredje blev det sedan hawaiihockey med rätt crazy chanser åt båda håll där både Idoff och Hanses var bra med på allt. Tyvärr för SSK då.

SSK har nu förlorat de tre möten man haft med Almtuna den här säsongen, de två första på straffar 1-2 och 1-2 och nu med 0-3. Tobias Hage har gjort mål i samtliga tre matcher.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

OCH SÅ EN SAK TILL:
Almtuna har verkligen höjt sig under säsongen och det är ingen tillfällighet att man nu tagit sig upp på nionde plats i tabellen med två poäng upp till playoff och det trots att man varken gjort tränarbyte eller har plockat in nya dyra spelare. Ibland kan det faktiskt räcka med en bra spelidé och att två i grunden bra coacher får jobba i lugn och ro också.

  (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Citatet
Många spelare täckte fler skott i dag än vad de har gjort på hela säsongen och när Erik får de här förutsättningarna släpper han inte in många mål
(Almtunas tränare Niklas Eriksson till lokaltidningen UNT. Eriksson var – med rätta – nöjd med lagets försvarsspel.)

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här och HIGHLIGHTS finns här 

1 kommentar:

Fredrik sa...

Almtuna har faktiskt tillochmed tre coacher. Jag gissar att det var Tobias du glömde.