onsdag 8 januari 2014

Sjunde raka förlusten för AIK

(Gamla kompisarna Oscar Ahlström och Linus Klasen i kamp mot varandra. FOTO JESPER ZERMAN)

AIK- LULEÅ 1-4  (0-2, 1-4, 0-0)
Matchen: MMM
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK och Mark Owuya, Luleå
Publik: 4 127.
Domare:  Thomas Andersson, Mikael Nord

(Patric Blomdahl ger sig inte, kämpar kopiöst. FOTO JESPER ZERMAN)

BÄST I AIK
MMM  Patrick Blomdahl, f
MM  Mark Hurtubuise, f
 Daniel Larsson, mv

(Daniel Larsson får kämpa mestadels själv där bak. FOTO JESPER ZERMAN)

BÄST I LULEÅ:  Linus Klasen, f och Mark Owuya, mv.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (04.13) Daniel Gunnarsson (Cam Abbot, Linus Klasen) Spel 5 mot 4.
0-2 (13.52) Anton Hedman (Niklas Fogström, Niklas Olausson) Spel 5 mot 4.

ANDRA PERIODEN
0-3 (03.32) Daniel Mannberg (utan assist)
0-4 (13.06) Per Ledin (Linus Klasen)
1-4 (16.22) Christian Sandberg (Esa Pirnes) spel 5 mot 4

 (Christian Sandberg stod för AIKs reducering. FOTO JESPER ZERMAN)

TREDJE PERIODEN
 -

SKOTTEN I MATCHEN: 25-30 (6-9, 12-12, 7-9)

(Lagkapten Blomdahl. FOTO JESPER ZERMAN)

UTROPSTECKNET!
Patric Blomdahl. Vägrar ge sig och hur det än går den här säsongen så har han gett allt. Kämpar och sliter verkligen och sätter in tre proppar i ett byte för att väcka laget. Gick sådär med just väckningen för AIK hann bara inte med när Klasen och kompani drog igång sitt klapp, klapp men Gnagets lagkapten visar i alla fall vägen.

FRÅGETECKNET?
Nye backen Guntis Glavins har alltså inte spelat ligaspel sedan 2 oktober men har däremot spelat ett par landskamper. För AIKs skull bör han ha skött isträningen så bra som klubben hoppas för efter sju raka segrar är det brådis med ett trendbrott.


(Rikard Franzén. FOTO JESPER ZERMAN)

NOTERAT:
Två pp och två mål. Man får säga att Luleå var effektiva. 0-1 kom efter sex sekunder i pp och 0-2 efter 1.42 i det andra överläget. Luleå spelar ett riktigt rappt och rörligt pp med korta, snabba pass och där hade AIK svårt att hänga med.

0-2 målet var dessutom ett självmål då pucken gick via insidan av Christian Sandbergs skridsko och in i målet. Snacka om att oturen grinar AIK i ansiktet.

Luleå fick komma i ett par, tre frilägen även i inledningen av andra. Och efter två fina räddningar kommer 0-3. Jag måste säga att jag lider med Daniel Larsson som inte får någon hjälp alls i matcherna. AIKs försvar…. är tyvärr frånvarande allt för ofta. Och man undrar ju lite vad nye backen Guntis Galvins egentligen tänkte när han såg den här matchen? Förhoppningsvis gillar han utmaningar för här finns en utmaning som heter duga även om AIK spelade lite bättre i andra och tredje perioden än i den första.

(Blomdahl och Larsson. FOTO JESPER ZERMAN)

AIK-klacken och övriga AIK:are som sjöng trots 1-4 underläge och allmänt allt emot ska ha cred. Starkt att skapa stämning trots gapande stolar och jobbigt läge

HV71, som ju är närmast framför AIK ovanför strecket förlorade med 2-3 mot Modo. Luckan uppåt är därmed fortsatt åtta poänb.

(Linus Klasen på lekhumör. FOTO JESPER ZERMAN)

OCH SÅ EN SAK TILL:
Måste ju ge cred till Luleå som bjuder på härligt passningsspel. Det ser man alldeles för sällan. Cred också till Mark Owuya som gick klubblös länge, skrev på för Luleå och nu bara har släppt in två mål på de tre matcher han har spelat. Starkt!

Citatet
”Född 86 men relativt erfaren kille, en poängstark back har han varit i KHL. Bra offensiva kvaliteter, hittar första passet bra, har bra skott både spetsar och breddar vår backuppsättning som har varit lite tunn ett tag”.
(AIKs sportchef Daniel Rudslätt beskriver nye backen Guntis Galvins.)

LAGUPPSTÄLLNINGAR och HIGHLIGHTS: hittar ni här Inga kommentarer: