torsdag 2 januari 2014

Silly season: SSK byter tränare - igen

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SSK har sedan första tränarbytet i höstas sagt att man letar efter en ny assisterande tränare. Men det blev en headcoach istället.

Under torsdagseftermiddagen kom beskedet att Andreas Johansson, som ju fick sparken från jobbat som assisterande tränare Färjestad för ett tag sedan, nu tar över som ny headcoach i Sportklubben.


Johansson har förutom sin tid i Färjestad även varit assisterande tränare i Modo. Meritlistan som spelare är dessutom gedigen med spel ibland annat NHL, SHL och Tre Kronor.

Anders Sörensen som tog klivet från assisterande till headcoach när Johan Strömwall fick lämna under hösten kliver nu tillbaka till rollen som assisterande med ansvar för backspelet. Sportchefen Per Nygårds kan därmed lämna båset och lägga fullt fokus på sportchefsrollen istället.

Kontraktet med Andreas Johansson gäller säsongen ut. Det står inget om optioner om fortsättning men det kan jag tänka mig finns i bakgrunden – om detta slår väl ut.

Så här kommentarer SSK:s sportchef Per Nygårds i ett pressmeddelande:

– Andreas namn har varit aktuellt sedan en längre tid tillbaka och med det stora driv,
engagemang och hockeykunskaper som han besitter känns det riktigt bra att vi fått in honom
som headcoach i SSK.

– I våra diskussioner kring hur vi ska lösa tränarfrågan har Sörensen varit stor nog att vara otroligt lösningsorienterad och prestigelös med enda fokus att vilja vända på utvecklingen.

– Under tiden vi sökt en ny tränare, och med den situation SSK nu befinner sig i, har
vi fått en allt starkare känsla av att vi behöver få in erfarenhet och rutin utifrån och ett starkt team som kompletterar varandra och passar ihop. Vi känner att Andreas Johansson och Anders Sörensen uppfyller detta på ett mycket bra sätt.

– Då vårt fokus har varit att lösa situationen under nuvarande säsong, samtidigt som det passat Andreas, så är kontraktet för säsongen 2013-2014.

Och så här säger Andreas Johansson i samma pressmeddelande:

– Det är en stor klubb med lång tradition så det är såklart man är stolt över det här uppdraget.

– Jag känner Anders lite sedan tidigare och jag har hört mycket gott om hans skicklighet kring att utveckla spelare, jag är övertygad om att vi kommer jobba bra ihop. Jag tror på en bra mix av traditionell hockey tillsammans med den moderna stilen.

– Jag vill träna i hög fart och att vi ska spela i hög fart. För mig är det otroligt viktigt att det finns en stark struktur och tydliga linjer att följa.


– Som person är jag öppen, driven och jag gillar när det händer saker. Jag förespråkar högt i tak och uppskattar när man säger sin åsikt. Jag är positiv och glad i grunden men är också en känslomänniska. Jag ser bara stora möjligheter i det här uppdraget och jag är smickrad över att jag har fått det

Inga kommentarer: