fredag 3 januari 2014

"Vi vågade lita mer på varandra"

(Sebastian Idoff och Linus Fröberg gav nyårslöften i poden förra veckan. I dag höll de en del av dem. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Nyårslöftet var att hålla nollan minst två gånger under de matcher som är kvar den här säsongen. Den första nollan kom direkt.

– Det var skönt! Men det var framför allt skönt att hela laget spelade bra, jag fick bra hjälp av killarna och hade inte så mycket att göra. Men visst, en nolla är alltid kul, både för mig och för laget, säger Sebastian Idoff.


SSK-målvakten avlade nyårslöftet i poden som han, jag och Linus Fröberg spelade in 28 december. Det hann bara gå två matcher så var halva nyårslöftet avklarat:

– Ja jag sa ju att jag skulle hålla två nollor, nu har jag en så det får gärna bli fler, ha, ha.

Att Idoff höll nollan spelade så klart stor roll när BIK Karlskoga fick lämna Axa Sports Center med noll mål och noll poäng men fler faktorer spelade in:

– Det kändes bra hela dagen idag. Sedan blev det lite lättare stämning efter att Andreas (Johansson, nye tränaren) kom. Det kan vara en nytändning, vi kanske behövde en ny röst, det är svårt att säga men i dag spelar vi som vi kan spela. Och förhoppningsvis kan vi fortsätta så.

Har ni spelare varit inblandade i tränarbytet?
– Inte alls men det behövdes kanske en ny röst, vi behövde få in lite ny erfarenhet och lite nya meriter i en ny coach och han verkar kunnig. Han verkar gilla att alla ska tävla på samma villkor oavsett vad det står bak på tröjan och det uppskattar man. Av det lilla vi har hunnit träffa honom – en dag – så har det känts seriöst och bra.

Tränarbytet blev klart i går, i dag var det match. Vad hann Andreas säga innan matchen?
– Vi gick igenom lite detaljer i defensiven plus att han sa till forwards att vara kreativa och göra vad de ville framåt. Han hade några synpunkter om att vi skulle vara tätare i mittzonen och det funkade bra.

Vad är största skillnaden i spelet i övrigt då? Jämfört med de senaste månaderna menar jag?
– Att alla jobbar hårt både framåt och bakåt, att vi checkade starkare, var mer offensiva och pressade dem (BIK Karlskoga) istället för att backa av och bli passiva som vi har blivit innan. Vi vågade lita mer på varandra, säger Idoff.

Frågan nu är ju hur SSK ska hålla i detta?  Vid förra tränarbytet i mitten av oktober gav tränarbytet vinst direkt men efter två vinster på tre matcher kom jättedippen som sedan fortsatte i en nedåtgående spiral. Det vill såklart ingen i SSK se hända igen.

– Nej, vi får fortsätta vara ödmjuka, fortsätta träna på det Andreas vill att vi ska träna på. Vi måste tro på oss själva. Alla i laget vet att vi är bra hockeyspelare och jag tror att mötet som vi hade senast (dagen efter förlusten mot Troja) gav positiv respons till laget.

Vad sa ni där?
– Det stannar i laget men det var ett bra snack. Nu har vi spelare som lyfter sig, allt ligger ju i våra egna händer. Vi kan inte förlita oss på andra utan måste ta tag i det själva och det gör vi nu. Vi ska ta små steg framåt, lite åt gången och börja klättra. Vinner vi några matcher så… det går snabbt med det här trepoängssystemet.Inga kommentarer: