fredag 31 januari 2014

En poäng in - en back ut för SSK

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det blev förlust, på övertid, när SSK mötte Mora borta under torsdagen. Johan Alcén satte segermålet (2-1) efter 1.27 av förlängningen. Nu är det tolv pinnar upp till sjundeplatsen och elva matcher, det vill säga 33 poäng kvar att spela om.

SSK har det därmed inte i egna händer längre och det ska till ett rejält ras, bland de de fem lag som ligger närmast ovanför Sportklubben för att det ska bli playoff.

Det är sex poäng ner till Björklöven under det negativa kvalstrecket, men Löven har en match färre spelad så det gäller att ha is i magen nu för SSK så att man håller sig på rätt sida där. Till att börja med. Blir det playoff så är det en bonus. Så ser jag det.

Att William Nylander, som var motor när SSK fick fart på målskyttet igen, har lämnat gör ju inte saken lättare. En hel del skador sedan tidigare samt ny skada på backen Dan Illiakis gör dessutom uppdraget än tuffare.

Illiakis fick, enligt LT, ett felskär och flög med huvudet före in i sargen. SSK-backen blev liggande på isen en stund innan han kunde hjälpas av isen men var givetvis helt groggy och lär knappast spela hemmamatchen mot Karlskrona på lördag.

Tungt värre för SSK alltså men på lördag är det gratismatch, det vill säga sponsorer - både företag och privata - betalar för de åskådare som kommer. Ju fler som tar chansen att stötta SSK gratis, desto mer pengar in till klubben. Viktigt med full hall alltså, både av ekonomiska och sportsliga skäl. Och som sagt gratis. Bara bege sig dit tycker jag!

Inga kommentarer: