tisdag 14 januari 2014

Tredje raka förlusten för DIF mot Karlskrona

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

DIF- KARLSKRONA 1-3  (1-2, 0-0, 0-1)

Matchen: MM+
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF 94,29 % och Patrick Galbraith, Karlskrona, 95,45 %
Publik: 5 404
Domare:   Christoffer Karlsson


BÄST I DIF 
MMM Steve Saviano, f
MM  Henrik Eriksson, f
 Adam Reideborn, mv

BÄST I KARLSKRONA:  Jordan Smotherman, f.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1(05.00) Jimmy Andersson (Stefan Gråhns, Kalle Ekelund)
0-2 (13.17) Martin Janohls (Alexander Viklund, Joel Kellman)
1-2 (19.04) Michael Holmqvist (Henrik Eriksson)

 ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
1-3 (19.51) Pär Lindholm (Simon Fredriksson, Calle Rosén) Mål i tom bur.

SKOTTEN I MATCHEN:  22-36  (6-16, 8-13, 8-7)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

UTROPSTECKNET!
Nils Andersson var millimeter från 2-2 hade en puck på insidan av stolpen som studsade ut igen, blev videokoll men inget mål. Han hade en ramträff i slutsekunderna också. Klyschen ”inte marginalerna på min sida” kändes välbefogade.

FRÅGETECKNET?
Varför har Djurgården så svårt – fortfarande att hålla en hög lägstanivå genom en hel match? Och varför är frasen ” vi spelar inte som vi har sagt att vi ska göra” den i särklass mest använda – även den här säsongen. Det är märkligt att det ska vara så svårt att göra det man vet måste göras och det man har bestämt sig för att göra.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

NOTERAT:
Karlskrona satte högsta fart från börja och kom i våg efter våg medan DIF såg lätt chockade ut inledningsvis. Att DIF tog en timeout redan efter fem minuter (direkt efter KHK:s första mål) hjälpte inte nämnvärt.

Karlskronas målvakt Patrick Galbraith gav sig ut på en duell om pucken vid sargen bakom målet, blev liksom fast där men DIF fick inte loss pucken heller och kunde inte utnyttja det övergivna målet.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

Cred till gästernas Filip Mingotti som fick ett skott på handleden (tror jag det var), vek sig dubbel av smärta men ändå bet ihop och försökte försvara sitt område framför egna målet tills pucken var ur zonen innan han åkte och bytte, fortfarande dubbelvikt. Satan vad det där såg ont ut.

Michael Holmqvist gjorde hundrade Djurgårdsmålet för säsongen men det ska vara minst lika stor cred till Henrik Eriksson som tog ner pucken till kortsidan, pressade sig runt målet och in i slottet där han fick fram pucken som Holmqvist satte klubban till.

Jag hittade Micke Ahlén uppe på läktaren. Inte bänkad utan med en lättare överkroppsskada, något som hade hänt på träning. Lät inte allt för allvarligt, tur det. Linus Arnesson är sjuk, förkyld, om någon undrar var han tagit vägen.


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

OCH SÅ EN SAK TILL:
En halvhavererad jumbotron och is som inte fryser till ordentligt på kortsidorna. Jag såg till och med pölar nere vid förlängda mållinjen – i slutet av matchen. Det här vraket till arena känns fan inte värdigt Sveriges huvudstad. Stockholms stad kommer aldrig hjälpa AIK och DIF men man kan ju åtminstone begära att de – i samarbete med Stockholm Globe Arena – tar sig i kragen och fräschar upp stället som de trots allt äger och som ju används till så mycket mer än elithockeyn. Botten är nådd för länge sedan – det är dags för tröttmössorna i Stadshuset att vakna åtminstone lite nu.

Citatet
”Vi var förvånade över att Djurgården inte kom ut hårdare, för vi är vana första tio att det kommer till att storma riktigt ordentligt och vi hade sagt denna gången att vi skulle vara vaksamma första tio och vara kyliga men jag tycker inte de kom så hårt. Vi fick övertaget från början”
(Karlskronas assisterande tränare Torbjörn Karlsson på presskonferensen efter matchen.)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här 


Och KLIPP FRÅN MATCHEN finns här: 

3 kommentarer:

Jimmie sa...

Nej, Jordan Smotherman var inte bäst i BIK Karlskoga utan i Karlskrona!!!
Mycket BIK Karlskoga i början...

Gör om gör rätt.

Marie Hallman sa...

Jimmie jag var lite trött och döpte om KHK på två ställen jag. Stod Karlskrona i övrigt men nu är de två felen rättade - tack för påpekandet!
Men smotherman får stå kvar då jag tycker han förtjänar det.
Vem tyckte du var bäst i KHK då?

Jimmie sa...

Många som var bra denna gången, men vill ge en extra eloge till Cruseman och Larsson som ofta inte nämns när bästa spelare ska utses.