söndag 19 januari 2014

AIK ägde större delen av matchen men Färjestad snodde med sig poängen

(Så nära men ändå inte! FOTO JESPER ZERMAN)

Man kan ju inte säga att AIK har marginalerna med sig direkt.  På lördagen kom ännu en sur förlust trots att till och med gästande Färjestadstränaren Leif Carlsson satt och plussade för Gnaget efter matchen:

-Vi gör 2-0, sedan tar Frasse time out. Efter det är det AIKs match till hundra procent, sade Färjestadstränaren på presskonferensen.


Det stod 2-0 till gästerna efter 9.49 av första perioden, då hade Pontus Åberg och Milan Gulas nätat varsin gång i pp. Sedan kom den där timeouten och sedan vände matchen (som jag såg när den gick i repris på C-More).

(AIK krigade verkligen in 2-2-kvitteringen. FOTO JESPER ZERMAN)

Tre minuter efter timeouten krigade tvillingarna Ahlström och Oscar Steen i en reducering. Färjestadsspelarna stod och väntade på en avblåsning men AIK-trion låg på tills pucken var i mål. Gästerna ville ha det bortdömt för blockering men på reprisen såg man tydligt att en hand i en Färjestadshandske drar ut pucken som Tobias Lennström får tag på och kan skicka till Oscar Steen som gör mål.

I tredje kvitterar Mark Hurtubise till 2-2 med fem minuter och fem sekunder kvar till full tid. Målet var hans tolfte för säsongen men några poäng blev det inte för 2.15 efter kvitteringen utnyttjar Martin Röymark ett AIK-dräll och skickar dessutom in pucken via en AIK-are (för vilken gång i ordningen denna säsong? Helt otroligt ju).

(mark Hurtubise har just gjort 2-2  och hoppet om minst poäng lever. FOTO JESPER ZERMAN)

Samme Röymark skickar 19.51 in 4-2 i tom kasse efter att AIK hade plockat Daniel Larsson i jakten på en kvittering.

-Oturen grinar oss rakt i ansiktet tycker jag men det är bara jobba hårt, gör vi det så kommer vi fortsätta ta poäng, sa Rikard Franzén på presskonferensen efteråt.

Det var nästan lite ska man skratta eller gråta när Färjestadstränaren – på samma presskonferens - konstaterar att :

” På något konstigt sätt lyckas vi kriga oss till det är med lite tur, en fruktansvärt bra målvakt och ett lyckat power play. Det är det vi vinner de här tre poängen på. Men tittar vi i övrigt så är det AIK:s match.”

(FOTO JESPER ZERMAN)

Frågan är ju vad AIK ska göra för att få lite flyt med sig för det är då inget som halkat Gnagets väg den här säsongen. Man vinner alltså inte ens när man spelar ut sina motståndare i stort sett hela matchen och när man ska vinna då?

Men en positiv detalj i det hela är såklart att AIK har spelat bra två matcher i rad nu och är det något man behöver om det nu  det blir kvalserien så är det några vinster och därmed bättre självförtroende i ryggen.


Skulle man till och med kunna börja jobba upp en vinstsvit så vore ju det fantastiskt och vem vet kanske skulle det räcka till en tionde plats då HV71 otroligt nog inte fått fart på klättringen uppåt än – på lördagen tappade man 4-2 till en förlust på straffar 4-5 mot Brynäs. 

 
(FOTO JESPER ZERMAN)

 Men det är ju det här med skulle AIK kunna… vinster måste in annars är det som sagt bättre självförtroendet inför Kvalserien som gäller för där gäller det att ha deppat klart och vara redo och inte minst sugen att ta sig an uppgiften.

5 kommentarer:

Anonym sa...

För en gångs skull var man inte arg efter en match, utan besviken. Laget gjorde en riktig kämpa match och borde ha vunnit. Man kunde inte känna
Igen AIK . Vilken kämpaglöd och fart, fortsätter vi så här löser det sig

Anonym sa...

Tror ändå att AIK får jäkligt tufft i kvalserien, för det är där vi kommer att hamna.

Anonym sa...

Håller med dig om det, men jag tror att vi kommer att klara kvalserien om vi fortsätter att spela så här och får förstärkning på forwards sodan

Anonym sa...

Japp, två forwards och en back till skulle jag vilja se, då tror jag det ordnar sig. .

Marie Hallman sa...

Anonym x 2 Ja kvalserien blir det nog tyvärr. Luckan börjar bli för stor nu. Väl där är det viktigt att ladda om, att inte känna prestationsångest. Bara hoppas de lyckas med det!