måndag 20 januari 2014

Djurgården bjöd Rögle på poäng

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

DIF- RÖGLE 1-2 efter straffar  (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 0-1)
Matchen:  MM+
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF  93,33 % och Brandon Maxwell, Rögle 96,43 %
Publik: 8 094
Domare:  David Bergman.


BÄST I DIF
MMM  Mattias Guter, f
MM  Adam Reideborn, mv
Henrik Eriksson, f

BÄST I RÖGLE:  Brandon Maxwell, mv, Jacob Johansson, f

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (11.48) Mattias Guter (Joakim Hagelin)

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
1-1 (05.27) Andreas Lilja (Kelsy Tessier) Spel 4 mot 5.

FÖRLÄNGNING
-

STRAFFAR
1-2 GWG Daniel Zaar


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


SKOTTEN I MATCHEN:  28-30  (12-10, 5-10, 3-3, 0-1)

UTROPSTECKNET!
Det lönar sig att skjuta! Vilket 1-0- mål han gör Mattias Guter när han åker längs med sargen och tar skott där ingen väntar sig, utifrån kanten nästan parallellt med förlängda mållinjen. Sedan går pucken (enligt Guter själv) via benet/vaden på en liggande Andreas Lilja till bakhuvudet på Maxwell och in. Flipper!

FRÅGETECKNET?
Vad hände med Djurgården i början av tredje? Har 1-0-ledning men kommer ut slarviga och ofokuserade, dräller med puck och bjuder Rögle på 1-1 när man dessutom har pp själva. För dåligt! Tony Zabel tog time out en och en halv minut innan kvitteringen men det hjälpte ju uppenbarligen inte.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

NOTERAT:
Vilket flyt DIF hade en dryg kvart in i första. Rögle får iväg ett skott som Reideborn inte verkar se för han står som gjuten i isen medan pucken visslar igenom högen av folk och touchar stolpen innan den styrs ut. Någon centimeter åt andra hållet på den stolpträffen och det hade varit kvitterat redan där.

DIF såg allmänt sega ut både i slutet av första och i början av andra. Men någonstans vaknade publiken (som var ovanligt tyst i första). Henrik Eriksson fick in en open ice på  Robin Sterner och där vaknade plötsligt Djurgården till liv också.

Jäklar vilken raket Micke Holmqvist fick på som flög rätt i pannan på Brandon Maxwell som flög bakåt och fick byta ut gallret för att kunna fortsätta spela. Starkt av Maxwell som ju även styrde in DIFs mål med bakhuvudet.

Rögle fick spela 4 minuter i pp i andra sedan Micke Ahlén fått 2+2  för hög klubba i ansiktet på Almen Bibic. Men Rögles pp… ja vad ska man säga. Det hände inte mycket i det överläget. För att uttrycka sig diplomatiskt. Samtidigt ska DIF ha cred för ett tajt och bra försvar där man stängde gästernas pp helt.

 (Konsten att åka in och skrapa isen inför straffarna och så ändå missa mittremsan.... FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Och så blev det straffar. Och strafförlust. Igen. För DIF då. Djurgården har varit med om tio straffavgöranden. Har förlorat sju av dem och vunnit tre. Lägg de sju bortskänkta bonuspoängen till totalsumman och DIF hade varit två pinnar efter trean Västerås. Nu är man tio poäng efter med fjorton matcher kvar att spela.

Nils Andersson klev av under matchen enligt de uppgifter jag fick med en handskada.  Den kom när han åkte in i sargen med händerna/armarna före och lyckades klämma ena handen illa. DIF-backen åkte till SÖS och en första diagnos var alltifrån ledband i handen till fraktur i densamma. Exakt vad får undersökning och röntgen visa under tisdagen.

OCH SÅ EN SAK TILL:
En dam på en av de nedre raderna fick en puck i huvudet och fick hjälpas av och ut för omplåstring. En första diagnos gav lindrig hjärnskakning. Var tydligen Rögles coach som uppmärksammade detta och skrek på medicinsk personal. Bra där Bogren! Och bra DIFs läkare Bengt Gustavsson som var snabb upp att hjälpa till.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Citatet
Farsan körde den ett par gånger och jag har sett den på tv. Man kan säga att jag växt upp med den, men jag kände att han var med rätt bra, så jag fick skjuta tidigare än vad jag tänkt mig
(Emil Molin gjorde en favorit i repris när han körde en Ove Molin straff- full fart sedan tvärnit och finta bort målisen – när han satte Rögles andra straffmål för kvällen)

LAGUPPSTÄLLNINGAR:hittar ni här 


Och HIGHLIGHTS finns här: 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad höll domarna på med vid nersläpp? Stod och höll i pucken som Gollum, hade det varit Ringen i handen.

Och hur många uppspel slarvade inte Rögle bort? Om ändå DIF kunde förvalta alla chanser de hade i första halvan av matchen.

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja Rögle var inte bra. Den här matchen borde DIF ha vunnit!