fredag 31 januari 2014

Ineffektivt pp fällde AIK

(Födelsedagsbarnet Patric Blomdahl (30 år) vs Pierre Eduoard Bellemare. FOTO JESPER ZERMAN)

AIK - SKELLEFTEÅ 1-4 (1-2, 0-0, 0-2)
Matchen: MMM
Målvakterna: Alexander Hamberg, AIK 90,91 % och Stefan Steen, Skellefteå 95,45 %
Publik: 4 032
Domare: David Bergman, Mikael Holm

 
(Mark Hurtubise. FOTO JESPER ZERMAN)

BÄST I AIK
MMM Oscar Steen, f
MM Mark Hurtubise, f
M Guntis Galvins, b

BÄST I SKELLEFTEÅ: Viktor Arvidsson, f.

(FOTO JESPER ZERMAN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1(01.26) Erik Andersson (utan assist)
0-2 (03.25) Jimmie Ericsson (Oscar Möller, Melker Karlsson) Spel 5 mot 4.
1-2 (17.38) Oscar Steen (Oscar Ahlström)

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
1-3 (09.52) Joakim Lindström (Viktor Arvidsson, Melker Karlsson) Spel 5 mot 4.
1-4 (19.59) Viktor Arvidsson (Fredrik Lindgren) mål i tom bur


SKOTTEN I MATCHEN:  22-34  (9-15, 8-8, 5-11)

UTROPSTECKNET!
Riktigt bra chans och en galen räddning av Skellefteåmålvakten Stefan Steen (inte släkt med Oscar) när Jonas Liwing fick i väg en puck som sånär smet in vid bortre stolpen men Skellefteåkeepern sträckte ut och fick på något sätt tag i pucken.

 (Guntis Galvins. FOTO JESPER ZERMAN)

FRÅGETECKNET?
Guntis Galvins har spelat sex matcher för AIK. Frågan är om det blir fler. Han är, enligt obekräftade uppgifter på väg bort från Gnaget. Jag kan inte slå fast att det blir så här, det var inte hundra klart när jag fick uppgiften, men enligt letar AIK en annan klubb som vill ta över kontraktet redan närmsta dagarna. Inte för att Galvins varit dålig utan för att AIK:s ekonomi kräver det. Och intressenter ska, enligt obekräftade uppgifter finnas. Så vi får se hur det blir.

(Alexander Hamberg. FOTO JESPER ZERMAN)

NOTERAT:
Alexander Hamberg har inte stått många matcher från start den här säsongen, senast var 3 december då Daniel Larsson tvingades avstå på grund av hästallergi efter att Stockholm Horse show varit på Globen och Hovet. Och när Hamberg nu väl fick spela så blev det värsta mardrömsstarten med tvåmål i baken inom loppet av tre minuter och 25 sekunder. Han fick inte så värst mycket hjälp av sitt stillastående försvar där och gjorde en bra match efter det där tycker jag med 30 räddningar på de 33 skott han fick på sig (sista var i tom kasse).

Man kan ju inte säga att AIK var utan chanser men avsluten! Gnaget fick tre pp på rad i mitten av andra och hade även spel i fem mot tre i 40 sekunder men kom inte närmare än ett skott i ribban (Carson). Victor Ahlström hade ett fint läge också men fick inte riktigt grepp om pucken så skottet blev så där.

Måste ändå säga att AIK såg mer avslappnade ut på länge. På ett bra sätt. Det har varit raka ben, betonghandleder och ström i klubban i många matcher under hösten och vintern men nu verkar man kunna släppa lite på ångesten och börja bygga mot att vara starka i Kvalserien istället.

(Derek Joslin vs Viktor Arvidsson. FOTO JESPER ZERMAN)

AIK spelade även lite mer fysiskt nu och tar för sig mer. Det tyder på lite bättre självförtroende. Det kommer de behöva.

OCH SÅ EN SAK TILL:
Gästerna har lite bättre pp kan man väl konstatera…. Två av tre Skellefteåmål kom i den formen och det tog inte många sekunder (tolv för att var exakt) när Oscar Steen åkte ut i mitten av tredje förrän det rasslade till bakom Hamberg. Där dog matchen lite kändes det som. Surt för AIK som hade spelat bra men som sagt. Utan bra avslut inga mål.

 
(Melker Karlsson vs Esa Pirnes. FOTO JESPER ZERMAN)

Citatet
”Vi tittar åt båda hållen. Som sagt. Vi tittar åt båda hållen.”
(AIK-tränaren Rikard Franzén svarar – ett par, tre gånger, på presskonferensen – på frågan om man börjat ställa in sig på Kvalserien nu)


LAGUPPSTÄLLNINGAR OCH MÅLEN: hittar ni här 

Inga kommentarer: