tisdag 28 januari 2014

Juniorbackens första SHL mål gav femte segern mot Örebro

(Att ett par tacklingar kan väcka så många...?!FOTO JESPER ZERMAN)

AIK- ÖREBRO 2-1 efter förl  (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Matchen: MMM (ingen vidare hockey men tredje m:et för inställningen i andra och tredje)
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK, 96,15 %  och Tim Sandberg, Örebro 92,31 %
Publik: 3 107
Domare:  Thomas Andersson och Christoffer Karlsson


 (Patric Blomdahl. FOTO JESPER ZERMAN)

BÄST I AIK
MMM  Patric Blomdahl, f, Daniel Larsson, mv
MM Theodor Lennström, b
M Dennis Nordström, f

 (Marko Anttila - är han lång eller? Satan vilken räckvidd när han lägger fram klubban med armen utsträckt.  Halva isen typ.  Okej jag tog i men ändå! FOTO JESPER ZERMAN)

BÄST I ÖREBRO:  Marko Anttila, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (08.47) Marko Anttila (Kalle Olsson, Jared Aulin)

(Say what?! Christoffer Norgren var inte helt ense med domarna om en utvisning. FOTO JESPER ZERMAN) 

 ANDRA PERIODEN
1-1(16.19) Patric Blomdahl (Esa Pirnes, Jonas Liwing)

TREDJE PERIODEN

FÖRLÄNGNING
2-1 (00.30) Theodor Lennström (Michael Lindqvist, Jonas Liwing)

SKOTTEN I MATCHEN:  -  (7-14, 6-4, -)

(En glad Jonas Liwing assisterade vid båda AIK-målen. FOTO JESPER ZERMAN)

UTROPSTECKNET!
Dennis Nordström! Är riktigt rolig att se på. Lyckades även bjuda på ofrivillig underhållning när han skulle tackla en Örebrospelare, tog i och så flyttade ”offret” på sig så Dennis tacklade sig själva istället. Men jag gillar inställningen! Han är med och petar och stökar och har chanser än här än där. Kan bli något!

(Två bra anledningar att blåsa: Örebrokeepern Tim Sandberg är helt klart störd av klubban plus att Tomas Skogs trycka ner i isen grepp väl måste räknas som fasthållning? Pucken? Ja den var framför Sandberg i det här läget.  FOTO JESPER ZERMAN)

FRÅGETECKNET?
Örebros Tomas Skogs höll fast och tryckte ner Mark Hurtubise, när han låg på ryggen i vid Örebromålet när AIK hade pp. Ingen åtgärd från domaren. När Hurtubise till slut fick hjälp att ta sig upp var han så klart skitarg, då åkte båda för roughing. Eh? Varför inte blåsa för fasthållning i det första läget?
Nu tvekar man för att det redan är spel fem mot tre och väntar istället så man kan ge varsin roughing? Ibland är svenska domare så enormt fega.


(FOTO JESPER ZERMAN)

NOTERAT:
Örebro fick första målet men det speglade inte matchen så värst bra fram tills dess då det var AIK som hade spelet och pressen ner mot Tim Sandberg. Men avsluten… hade kunnat vara bättre om man säger så.  Blev videokoll på målet också, tror de tittade om Örebrospelaren som stod nere i målgården störde men bedömde det sedan som mål.

Efter målet hade AIK dessutom inte ett enda skott på mål. Inte ett enda. Det hade däremot Örebro som ökade på sin skottstatistik från fyra till fjorton under slutet av första.

Örebros målskytt Marko Anttila lyckades snacka sig till en tia för missconduct i slutet av första. Och hade rätt bra självinsikt då han i C-Mores pausintervju konstaterade att ”Det är mitt fel. Jag använde helt klart fel ord på engelska”

(Oscar Ahlström  trycker till. FOTO JESPER ZERMAN)

AIK såg bleksiktiga ut i första. Det tyckte nog Patric Blomdahl också, då han försökte väcka laget med ett par rejäla proppar i samma byte i början av andra. Det är så där, det ska se ut hela tiden för att AIK ska lyckas störa sina motståndare. Inte så många som hänger på där tyvärr. Men nu lyckades han få fart på sina lagkamrater som spelade med mer intensitet och hetta resten av matchen. Och det lönade sig!

Gnaget tände faktiskt till så pass att det blev riktigt roligt att se andra perioden. Det vart till och med en rejäl fajt tretton minuter in i andra plötsligt gick AIK på hörntänderna i alla närkamper till publikens glädje. Den viljan och jävlar anamman har saknats i vinter men nu så.

Alltså det läget som Marko Anttila brände i slutet av andra!!! Han stod vid första stolpen, Daniel Larsson vid första, det kommer in en puck, Danne hinner inte över och finländaren har öppet mål. Men vinklar klubban fel så pucken går rakt åt fel håll istället. Där hade AIK tur.

(AIK hade många chanser i tredje men Sandberg stod i vägen.  FOTO JESPER ZERMAN)

AIK hade mängder med chanser i tredje men Tim Sandberg tog allt. Tills 19-årige Theodor Lennström gjorde sitt första SHL-mål i karriären, framspelad av kompisen Michael Lindqvist. Och som de jublade tillsammans. Delad glädje är dubbel glädje!

Örebro är helt klart AIK:s drömmotståndare även om det krävdes förlängning nu. AIK har tagit fyra av sina nio trepoängare mot laget och tog nu en femte seger av fem möjliga (i sudden men ändå).OCH SÅ EN SAK TILL:
 Stefan Nyman och Tony Zabel kollade matchen från pressläktaren. Scoutar kvalseriemotstånd? frågade jag. ”Nä nä bara kollar lite på hockey….”  sa Zabel. Med glimten i ögat. Nog för att DIFs tränarduo är riktiga hockeynördar den det här var självklart ett bra tillfälle att scouta då elvan och tolvan möttes och då båda ser ut att hamna i Kvalserien om det nu inte blir så att SHL-lag slipper spela KS i år.

(Oscar Steen, Michael Lindqvist och Theodor Lennström jublar i kapp efter segermålet. FOTO JESPER ZERMAN)

Citatet
”De är framtiden. De kommer upp och visar att de vill vara med. Det tar för sig och de sätter lite fyr i brasan på de andra spelarna också”
 (AIK-tränaren Rikard Franzén hyllade lagets juniorer Theodor Lennström, Michael Lindqvist och Dennis Nordström med flera)

LAGUPPSTÄLLNINGAR OCH HIGHLIGHTS: hittar ni här Inga kommentarer: