torsdag 30 januari 2014

VIASATREPORTAGET - Så nära man kan komma

I kväll måste ni kolla in reportaget i Viasats magasin efter matchen mellan Rögle och Karlskrona (TV10, Viasat hockey, Viaplay). Vi har nämligen gjort något jag har velat göra länge, och haft en så kallad mygga på en spelare genom hela matchen.

Det är ju ett inte helt lätt logistiskt problem att lösa när man ska sätta en mikrofon på en spelare under en match. 


Den får inte ramla av, den får inte gå sönder och ramla i småbitar på isen, den får inte skada varken spelare som bär den eller andra han har närkontakt med oavsett om det är ett fall, en tackling eller till exempel en smäll in i sargen. 

Den får inte störa spelaren som bär den i hans rörelser heller på något sätt, så klart.

Tröja, skydd och annat får inte ligga och skava emot så ljudet sabbas heller men man ska ändå kunna komma åt och byta batteri i pausen om det behövs till exempel. 

Ja ni hör det är en del att tänka på. Men några kloka personer i Mora (tack framför allt till Johan Sares, materialare och Johan Alcén) som hade den på sig löste problemet så att vi kunna följa just Johan före, under och efter matchen.

Inte bara i båset som man kan göra med en ljudbom utan med en mygga. Så jag kan med gott samvete säga att närmare än så här kommer man inte!

Mora mötte Oskarshamn, hemma i den här matchen och hade inför matchen två raka förluster och två raka matcher utan att göra mål framåt. Så kom det en tredje när vi var där… jag behöver inte säga att det var tungt för laget, det kommer ni att se. Och höra. Ibland är tystnaden talande i sig.

Besvikelsen låg som en genomdränkt disktrasa över hela omklädningsrummet efteråt och det hade nog gått att skära med kniv i luften om man hade försökt. Så tät var stämningen när assisterande tränaren Roger Johansson sa några få allvarsord efter matchen.

Det här reportaget hade vi kunnat göra hur långt som helst (minst tre gånger så långt!) och då blev det ju varken måljubel eller fajt (var en ganska snäll match) men det var häftigt att få vara en fluga på väggen och i båset och på isen (via myggan) för även om jag har sett tusentals matcher så är det ändå en annan sak att få vara mitt i det även om man som vi såklart stod lite ute på kanten och bara följde det som hände.

Så titta gärna!  (Om ni missar sändningen så hamnar inslaget mest troligt på Viasatsport.se en stund efter sändningen).


Inga kommentarer: