torsdag 30 januari 2014

"Vi maler ner dem i 60 minuter"

(Nicklas Heinerö. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

De lanserades som ”Huddingekedjan”. Men kedjan sprack och just nu är det bara segerskytten mot Malmö, Nicklas Heinerö som är i spel medan Måns Krüger är skadad och Matthias Sundberg är utlånad till Huddinge. Så vad hände med den omtalade Huddingekedjan?

– Ja nej jag vet inte! Det är väl en liten omställning till HockeyAllsvenskan. Det är två riktigt bra spelare också och deras chanser kommer tror jag, Nicklas Heinerö.


Det var han som sköt 2-1 målet som visade sig startskottet på en liten målkavalkad när Djurgården i tredje perioden krossade gästande Malmö och vann med 5-2.

Heinerö fick pucken av Jocke Eriksson som lade ett diagonalpass snett bakåt till Heinerö som åkte ner mot Pontus Sjögren, höll i pucken länge och till slut fräckt lade in 2-1 målet bakom ryggen på den utrusande Malmömålvakten.

Men tillbaka till Huddingekedjan, som fick en svår start i nya klubben då Heinerö var skadad stora delar av försäsongen. Sedan dess har det varit få matcher där trion fått spela ihop och kanske hade det blivit ett bättre flyt om de tre hade haft möjlighet att spela in sig i HockeyAllsvenskan i just en egen kedja. Något som bland annat skador satte stopp för nu:

– Ja jag vet att, vi känner varandra bra och vi vet att vi kan leverera på den här nivån också för det gjorde vi ju förra året också i kvalserien (till HockeyAllsvenskan).

Du hade ett straffmål sedan november, gjorde mål i förra matchen och nu en fullträff här plus att det känns som du blir bättre och bättre. Varför har det gått bra för just dig?
– Jag försöker spela mitt spel och köra på även om det inte har lossnat riktigt och nu…

Men spela eget spel och köra gör väl alla?
– Ja men nu har det kommit lite poäng och då får man självförtroendet och då växer man ganska mycket faktiskt. Det är mycket nytt, man får bra tips och man får se och lära mycket men jag känner att jag kommit in i det och ska väl kunna lägga in en växel till.

Vad har du utvecklat mest efter klivet från division ett och hit?
– Fysiken, jag vet inte hur mycket jag har lagt på men några kilo har jag gått upp i alla fall. Sedan så är det mycket nytt som sagt, till skillnad från förra året. Det var lite mer fritt i Huddinge, man kunde åka lite som man ville. Här är det lite mer strikt.

Är det mer roller här?
– Ja och man har väl fått en lite mer annorlunda roll också. Där fick man spela alla pp och fick riktigt mycket speltid och då växer man ju som spelare men jag tycker att jag har bra förtroende från spelarna här också. Det är bara jobba stenhårt varje dag så kommer jag säkert få chansen i pp också, framöver.

Vad är störst utmaning då? I omställningen till HockeyAllsvenskan och Djurgården?
– Man känner väl lite mer press på sig. Det är en stor klubb med mycket fans och det är lite skillnad att spela inför ett fullsatt Hovet jämfört med trehundra i Björkängshallen. Så det är väl största omställningen.

Det här var mål för andra matchen i rad (tre mål totalt den här säsongen). Känns det som att det började lossna eller var det en tillfällighet?
– Det börjar lossna tror jag. Det känns så. Man känner ju när man får göra några poäng då växer man och får självförtroende och det har känts bra både på de senaste träningarna och matcherna här. Så det är bara hoppas att det rullar på, säger Heinerö.

Topplagen BIK Karlskog och Västerås möttes också under onsdagskvällen. Där vann VIK borta med 2-1 och nu har Djurgården tio poäng upp till trean BIK samtidigt som vinsten i kvällens sexpoängsmatch mot Malmö gjorde att det nu bara är tio poäng upp till skånelaget som dock har en match färre spelad.

Djurgården har således fortfarande chans på en direktplats men läget är lite knepigt då man inte har det i egna händer längre. Det kommer krävas en del flyt och väldigt många vinster men det finns fortfarande en liten chans för Djurgården att ta den tredje direktplatsen till Kvalserien. Att slå Malmö, som man jagar, var en bra början.

– En otroligt skön seger faktiskt. Jag tycker att vi maler ner dem i 60 minuter. Det var skönt att göra fem mål också.

Det blev en intensiv match med mycket känslor?
– Ja verkligen. Det är lite ställningskrig i första, tycker jag. De kommer ut riktigt bra i första men vi åker mycket skridskor och efter tio minuter av första och sedan i resten av matchen tycker jag att vi tar över och maler ner dem liksom. De orkar inte.

Men det tar ända till andra innan ni kvitterar och det är först i tredje som det lyfter med fyra mål till?
– Ja men vi fortsätter köra bara. Vi hade ju flera chanser på gång och till slut kom målen. Det enda vi kan göra nu är att fokusera på vårat och försöka vinna alla våra matcher. Vi har sagt att vi ska göra en jäkla bra resa här nu oavsett om det blir kvalserien direkt eller via playoff. Vi har sagt att vi ska göra det vi kan, ge oss själva en ärlig chans och verkligen tugga i här de sista matcherna (av grundserien), säger Nicklas Heinerö.

En bra detalj med segern mot just Malmö var att DIF nu äntligen slog ett av topplagen som de har framför sig. Slå Björklöven med 7-0 eller Timrå med 4-0 är ju en sak men DIF förlorade förra mötet med Malmö, det senaste mot BIK Karlskoga och den senaste matchen mot Karlskrona och det håller ju inte att göra i det sista mötet i serien för då är det mest troligt kört.

Varför har ni haft problem med en del problem topplagen nu här i slutet av serien?
– Jag vet inte vad det beror på men det gäller att vinna de här matcherna så att vi kan komma ikapp men även de andra matcherna är ju viktiga. Sedan så… vi behöver inte säga så mycket (om topplagen inom gruppen) utan vi vet att alla kommer vara på plats och jag tycker att vi har gjort bra matcher under hela säsongen när vi har mött topplagen. Alla har varit på plats och vi vet att vi kan slå alla lag.

Men ni har haft problem att stänga matcher eller dra ifrån, hela säsongen. Och när Malmö reducerade till 3-2 tänkte i alla fall jag att nu blir det kryss igen!
– Ja de gör mål i vårat power play också, det känns lite onödigt faktiskt men sedan får vi 4-2 rätt snabbt efter och då känns det rätt lugnt igen men det gäller att vi kan stänga de här matcherna och vi lyckas med det idag.

Har ni pratat om det här med att inte få panik om såna här lag knappar in eller tar ledningen när ni möts??

– Ja och vi har sagt att vi ska fortsätta spela, försöka hålla oss coola och lugna och fortsätta spela vårt spel, inte ändra så mycket. Tidigare har vi blivit lite passiva och osäkra eftersom det har hänt så många gånger kanske men det har blivit bättre nu på slutet tycker jag.

Inga kommentarer: