tisdag 4 februari 2014

"Det tog längre tid än väntat"

(Victor Ahlström jublar över sitt 1-0-mål. FOTO JESPER ZERMAN)

Chanser har funnits, i match efter match. Men det är nästan två månader sedan Victor Ahlström fick jubla åt ett mål. Nu var det äntligen dags – för både jubel och seger över HV71.

– Det var skönt att äntligen får göra mål igen. Jag fick ett bra pass passning från (brorsan) Oscar och (Oscar) Steen, sedan nästan blundade jag och sköt den här gången. Jag tittade inte så mycket utan siktade högt och så slank den in, säger AIK-forwarden med ett skratt.


Att HV71 precis fått ett ledningsmål bortdömt gjorde inte saken sämre. Och Victor Ahlström hade ju faktiskt chansen att göra mål bara sekunder innan pucken äntligen satt i nätmaskorna.

– Ja, jag missade öppet mål då. Jag fick pucken på spetsen av bladet där, så det var skönt att den fick gå in senare i det bytet i stället.

 (Marcus Nilsson gjorde  sitt första mål sedan 12 december han med.. FOTO JESPER ZERMAN)

HV71 kvitterade sedan i andra, typiskt nog i numerärt underläge. AIK har släppt in nio såna mål den här säsongen, bara LHC är värre med tio. Men den här gången gjorde det ingenting för även Marcus Nilsson kom ur sin måltorka och gjorde 2-1 i början av tredje.

(Patric Blomdahl gjorde ett lite udda mål. FOTO JESPER ZERMAN)

Patric Blomdahl ökade sedan på till 3-1 med ett lite udda mål.

– Deras målvakt, Wesslau, var ute och spelade i väg pucken, då hamnade den så långt ut mot sargen så fick Blomdahl tag på den och så var det ju öppet mål för honom i stort sett, konstaterar Victor Ahlström.

Blomdahl kunde skicka pucken snett bakom Wesslau och in i mål. Det enda HV-målvakten kunde göra var att kasta sig efter pucken och sedan liggandes på magen dunka pannan i isen av frustration.

En målvaktstavla?
– Ja det kan man väl kalla det, det är väl alltid målvaktstavla om de är ute och spelar pucken och sedan inte hinner tillbaka till målet, då har ju någonting hänt.

En felaktig bedömning av målvakten kan vi ju säga i alla fall
– Ja det kan man väl, det känns så.

Och för dig var det första målet på nästan två månader! Senaste kom 12 december mot Örebro borta?!
– Ja, det var en lättnad att få in pucken. Det är väl lite så med mig och Oscar att det kan bli sådär. Det rullar på i ett par matcher, sedan plötsligt tar det stopp (i målgörandet) och fast vi skapar hur mycket chanser som helst så vill pucken bara inte in. Den dansar på mållinjen och så där hela tiden känns det som och tiden går, så det var skönt att det kom ett mål igen.

Hur har det känts under den här tiden?
– Jag har inte tänkt så mycket på det utan man skapar chanser varje match och känner väl att någon gång borde den gå in! Men det tog längre tid än väntat, det gjorde det.


Du var lite bitter senaste hemmamatchen och sa att ”jag missade som vanligt” om en chans där och då?
– Ja men det har väl känts så nu ett tag att ingenting går in, oavsett vad man gör så har pucken inte gått in. Det är så det är.

(Oscar Steen och Victor Ahlström. FOTO JESPER ZERMAN)

Utöver mål och glädjen att få vinna kan AIK njuta lite av att spelet var lite bättre igen. Det var de två senaste hemmamatcherna, mot Örebro och Skellefteå men sjönk rejält mot Modo borta senast. Nu fanns intensiteten där igen. Trots Esa Pirnes beslut att dra och trots en diger skadelista som aldrig verkar ta slut.

– Vi är så jäkla många borta så det var riktigt bra om man ser utifrån det också, sedan möter vi ett sämre lag i dag också men det såg riktigt bra ut i spelet för oss idag. Framför allt för att vi göra lite mål också, Vi har ju spelat bra i många matcher men ändå bara gjort ett mål framåt och då är det svårt att vinna matcher. Det här spelat har vi ändå haft en period nu, det är väl en tio matcher där vi har spelat ganska bra men man måste göra mål för att vinna matcher och det har vi inte gjort, säger Victor Ahlström.

Han vill inte kommentera det som har hänt med Esa Pirnes utan hänvisar till klubbledningen i den frågan. Att det blev seger mot HV71, på femte var desto mer glädjande:

– Ja men vad fasen, jag tycker vi har varit bättre i nästan varenda match mot dem men har ändå förlorat så det var skönt att vi äntligen fick vinna mot dem.

(Alexander Hamberg klappas om efter matchen. FOTO JESPER ZERMAN)

Jag tyckte det kändes till hundra procent kört förra veckan man LHC och HV71 fortsätter ju oväntat nog att förlora så ni har faktiskt ett litet tjuvläge. Visst det är nästan kört men inte helt. Så hur tänker ni kring de åtta matcher som är kvar?
– Vi har inte pratat så mycket om det men vi vet ändå att chansen (att ta sig till plats tio och slutspel) finns. Vi har inte gett upp någonting heller och det skulle vara så jäkla kul om vi kunde vinna de två matcherna som kommer nu (torsdag borta mot Brynäs och LHC hemma på lördag) så att det ändå blir spänning i slutet. Förra året jagade vi nästan i kapp Brynäs…

Har du tänkt någonting på kvalserien då?
– Nej, Inte ännu. Det är ju en bit kvar till dess om det blir den serien. Vi har ett OS-uppehåll efter den här veckan och skulle det bli Kvalserien så är det ett uppehåll där med. Men jag tror inte det är så speciellt. Kvalserier det har vi spelat förr.

Men kanske inte i det här läget, att komma uppifrån och ner?
– Nej men jag känner väl, med tanke på hur säsongen varit, att får vi tillbaka lite spelare så kan det bli som en revansch, i den serien, det får man väl se det som. Och om den dagen kommer att vi inte har en chans kvar då ställer man in sig på det då. Vi har spelat bra en längre tid, så det är bara köra på med det och ta med det spelet in i en sån serie om det nu blir spel där. Vi kan inte bara lägga oss ner och dö, det hjälper ingenting, vi måste i alla fall göra bra matcher.

Å andra sidan verkar det som är de lag som blivit klara för Kvalserien tidigt varit bäst på att hinna ladda om och tänka revansch?
– Jag tror att vi kommer nog veta ganska snart i så fall hur det blir om inte det här läget att vi vinner och HV och LHC förlorar fortsätter men då är det ju bara positivt för oss för då har vi, då måste vi spela så bra som möjligt hela vägen och det är bara bra, säger Victor Ahlström och fortsätter:

– Vi har spelat många kvalserier jag och Oscar så det är ingen stor grej. Man måste vara beredd på att det blir en annan hockey, det kanske blir så att vi har lite mer puck än motståndaren har och då måste vi vara trygga med det.

(FOTO JESPER ZERMAN)

Det är lite mer tuta och kör i HockeyAllsvenskan och det är ett tag sedan ni spelade så. Har man det kvar i sig?
– Det kan man nog plocka fram, ha, ha. Men det blir ju i så fall direktiv från tränare och så, så det får vi se hur det blir också i om det nu blir Kvalserien.


Inga kommentarer: