tisdag 11 februari 2014

Nittonde krysset för Djurgården

Övertidsvinst i första matchen, förlust på övertid i den andra. Djurgården må ha bytt huvudtränare men fortsätter kryssa sig fram.

Jag var inte på matchen (pga jobb med OS i TV10 sändingarna) utan läste i stället VLT:s rapportering. Och när en lokaltidning som Västmanlandsläns tidning skriver att Djurgården fick styra och ställa som de ville. Ja då var det nog så.


Men det gäller ju att få in pucken i mål också och  Djurgården gjorde förvisso 1-0 redan efter 35 sekunder då Mattias Guter nätade framspelad av Marcus Sörensen.  DIF tog även ledningen tre gånger i matchen. Samt vann skotten med 35-22.

Men serieledarna Västerås har en av seriens allra bästa målvakter, tog de chanser man fick och kvitterade genom Ken Mcardle till 3-3  med två minuter och tre sekunder kvar till full tid. 21 sekunder in i förlängningen satte Thomas Mitell sedan Västerås fjärde mål för kvällen. En kväll där dessutom Karlskrona förlorade liksom BIK Karlskoga (på övertid men ändå) och där DIF därmed hade chansen att minska på luckan uppåt. Sådär som Malmö har gjort.

Skåne laget har gnetat på bortom de stora rubrikerna, ser fortsatt starka och har jobbat sig upp på andraplatsen i tabellen. Verkligen bra jobbat. Jag vet inte vad det är som gör att Djurgården har så förtvivlat svårt att hålla hela matcher. Men det känns som något som släpat med tre senaste säsongerna (den här inkluderat) och då har man ju ändå bytt laget till stora delar.

För DIF innebar tisdagens resultat hur som helst att man nu har tio poäng upp över strecket där BIK Karlskoga huserar på tredjplatsen.

Det är nu nio matcher och därmed 27 poäng kvar att spela om för DIF i den här säsongens grundserie. (jag skrev något helt annat i natt om poäng upp och kvar att spela om, trötter som jag var sorry!) Det kan gå men det känns väl sådär tveksamt då DIF har så svårt att hålla liv i långa segersviter (och måste börja om på en i gen). Det känns som det lutar åt att försöka gå via playoff som Örebro gjorde.

Noterbart i övrigt för DIFs del var ju att Backtalangen Robin Norell spelade fram till två av Djurgårdens mål.
.
MÅLEN:
FÖRSTA PERIODEN
1-0  (00.35) Mattias Guter (Marcus Sörensen)
1-1 (08.15) Jeremy Williams (Matt Fornataro, Luca Caputi)
2-1 (12.17) Marcus Sörensen (Robin Norell, Dustin Johner)

ANDRA PERIODEN
2-2 (16.50) Jeremy Williams (Rasmus Bengtsson)
3-2 (18.38) Dustin Johner (Sam Lofquist, Robin Norell)

TREDJE PERIODEN
3-3 (17.57) Ken Mcardle (Luca Caputi)

FÖRLÄNGNING           
3-4 (60.21) Thomas Mitell (Marcus Söderkvist, Ken Mcardle)

MÅLVAKTER
Adam Reideborn, DIF 81,82 %

Jonas Fransson, VIK, 91,43 procent.

3 kommentarer:

Lief Stathagen sa...

Svårt att vinna när man släpper in 4 av 19 skott (3-3 en dyngtavla) DIF kan byta tränare,ta in shl bänknöttare hur mycket dom vill det är målvakterna som i slutändan är DIF största problem, långt ifrån deras enda men absolut det största. Dom är kanske ok i ett lag som har som ambition att spela i HA typ Troja, Almtuna osv men är ambitionen högra måste man kunna kräva betydligt mer, dom är helt oförmögna att "stjäla" matcher. Snacka självmål av Challe att satsa på dessa två, han borde sett detta och löst det under säsongen.

Anonym sa...

Hej Marie !
Det är väl 27p kvar att spela om och fortfarande 10p upp ?

Tack för en bra blogg.

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja host host det har du helt rätt i. Jag vet inte hur jag fick till det där riktigt, skyller på trötthet och allehanda strul så hjärnan kokade över. Tack själv för att du läser :))

Lief Stathagen: Jag håller inte med dig om att målvakterna är SÅ dåliga som du tycker utan tycker att utespelarna har stor del i att det varit så svajjigt men visst hade DIF behövt en mer erfaren etta att luta sig mot. Känns som det hade behövts även om jag tycker att nuvarande duon får lite väl mycket oförtjänt skit emellanåt-