lördag 1 februari 2014

Uddamålsförlust mot Modo

(FOTO JESPER ZERMAN)

Daniel Larsson tog 39 skott av 41. Men. Det hjälpte inte den här gången heller. Modo vann med 2-1 uppe i Örnsköldsvik sedan William Nylander gjort sitt första SHL-mål i karriären  (1-0) och Kristian Forsberg gjort 2-1 i mitten av första.

På plussidan finns – förutom Larsson i målet - att AIK sköt 26 skott.  Men tyvärr var det aggressiva spelet som AIK visat upp två senaste matcherna inte där hela matchen idag idag. Det var lite för långt ifrån, det krävs mer närgånget flås i nacken på motståndarna för att vara ett riktigt störningsmoment.


Eller för att citera AIK-tränaren Rikard Franzéns kommentar i C-more i andra pausen:
Vi gör en bra första period men i andra är vi som bortblåsta. Det var livlöst, vi åkte inte skridskor och vi lät MODO ta över fullständigt. Nu måste vi visa mer glöd och passion"

Modo fick ta 24 skott mot Larsson i andra, att det bara blev ett mål i baken är ju… otroligt egentligen.

AIK har –faktiskt – inte släppt in flest mål i SHL den här säsongen. Det har HV71 och Linköping gjort. Två lag som ligger ovanför strecket, som fortsätter förlora de också men den långa förlustsviten där efter jul sänkte ju Gnaget så pass att man inte ens är nära att gå om LHC och HV71 som man borde ha kunnat göra. Och jag säger bara de där två matcherna mot HV71… dubbelmötet. Hade man vunnit där  hade AIK fått spela slutspel, HV71 hade vikt ner sig än mer än de gör nu. Sjukt att AIK inte tog den chansen.

Men åter till lördagens möte mot Modo. Ska man leta en till positiv grej så är det ju att AIK:s enda mål (enligt C-more var det Jonas Liwing  men enligt SHL så är det Esa Pirnes som är målskytt)  kom tio sekunder in i ett pp. AIK hade förtvivlat svårt att göra något vettigt av sina power play senast, nu kom målet direkt och kan förhoppningsvis ge lite självförtroende till nästa match i den spelformen.

Jag noterar att backen Guntis Galvins fortfarande är kvar i laget. Jag fick ju uppgifter i torsdags från en trovärdig att han mest troligt var på väg bort. Än har det inte hänt något så vi får se om de uppgifterna stämmer eller inte.


AIK har nio matcher kvar av grundserien, tre av dem spelas före OS – mot HV71,  Brynäs och LHC.  Ska bli intressant att se om de uppgifter som annan media kom med om tränarbyte till Pär Bäckman eller inte också.

Inga kommentarer: